Vakkundig op de hoogte blijven dankzij webfeeds

2
69

Synchroniseren
Je kunt nog een stap verder gaan door een online feed-lezer te gebruiken zoals Google Reader. Met software van NewsGator kun je je feeds die je online bij Google Reader bewaart ook off-line synchoniseren met een feed-lezer die je lokaal draait. Dat kan met FeedDemon voor Windows-pc’s en NetNewsWire voor Apple Macintosh. Je kunt zo overal dezelfde feeds volgen die je ook in Google Reader online bijhoudt. Een lokale feed-lezer werkt sneller dan een online-lezer. Hij biedt ook meer mogelijkheden voor het beheer van feeds. Zo kun je bij FeedDemon bijvoorbeeld geautomatiseerde zoekopdrachten configureren die alle binnenkomende feeds doorspitten op onderwerpen die je interesseren.
Overigens kun je recente versies van Outlook ook zelf gebruiken als feed-lezer. Je stelt een en ander in via het Outlook-item ‘Rss-kanalen’.

* DiskIdee
* Data Testlab
* Digitale fotografie

1
2
3
Vorig artikelUltradraagbare LED-projector
Volgend artikelEen lange lijst verdwenen sites
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Ik maak al geruime tijd met heel veel tevredenheid gebruik van Saga in Firefox.

    Gerrit Regtop
    CEO Gorbu MegaSponsor

Reacties zijn gesloten.