Spelconsoles

0
280

gamers plezier aan kan beleven. De draadloze controller is een van de sterke punten van de Wii. Hij lijkt meer op een compacte afstandsbediening dan op een klassiek gamepad. Dankzij de ingebouwde bewegingssensor kun je er allerlei games mee spelen waarbij een goede hand-oog-coördinatie belangrijk is. De vele sport- en fitnessgames zijn een van de succespunten van de Wii.

Nintendo Wii
Nintendo Wii

Veel Wii-games kunnen al staande of al bewegende worden gespeeld. Doe wel zeker het polsbandje om, want menige dure tv is al gesneuveld doordat een al te enthousiaste gamer zijn controller ongewild tegen het scherm smeet. Grafisch zijn de games wel minder uitgewerkt dan bij de Xbox en de PS3. De hardware van de Wii is immers minder krachtig dan die van de concurrerende consoles. De ingebouwde dvd-speler kan ook geen gewone video dvd’s afspelen. Je kunt de Wii dankzij de ingebouwde WiFi wel draadloos verbinden met het internet en met de DS, Nintendo’s draagbare gameconsole. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om Wii games te besturen via de DS. Je kunt ook gratis online multiplayer games spelen via de Nintendo Wi-Fi Connection dienst.

Adviesprijs
Afhankelijk van de actiebundel kost de Nintendo Wii tussen de 274 en 317 euro, de Microsoft Xbox 360 tussen de 179 en 355 euro en de Sony PlayStation 3 tussen de 399 en 528 euro.
1
2
3
4
Vorig artikel24x optische zoom, full-manual modus en RAW-ondersteuning
Volgend artikelKleintje draait Vista
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.