Spelconsoles

0
280

PlayStation 3 80 GB (399 euro) en 160 GB (449 euro) hebben nog wel een Blu-ray speler, maar ondersteunen geen SuperAudio-cd’s noch PS2-games. Een extra draadloze controller kost 59 euro. De PlayStation 3 is daarmee veruit de duurste gameconsole, maar je krijgt er wel een Blu-ray speler als het ware gratis bij. Lange tijd was de PS3 trouwens de goedkoopste manier om die verbeterde dvd-standaard in huis te halen. De Sony-console kan uiteraard ook nog gewone dvd’s en muziek-cd’s afspelen. Hij heeft een krachtigere processor dan de Xbox 360 en Wii en biedt daardoor de beste grafische prestaties.

Sony PlayStation 3
Sony PlayStation 3

De PlayStation 3 is standaard uitgerust met WiFi 802.11b/g (bij de concurrentie een bij te betalen optie). Multiplayer gamen via het PlayStation Network is mogelijk zonder bij te betalen. Het systeem ondersteunt tot zeven draadloze controllers (Bluetooth 2.0). Ook is het mogelijk Sony’s draagbare gameconsole PSP draadloos aan te sluiten op de PlayStation 3. Dat biedt heel wat geavanceerde mogelijkheden, waaronder de optie om je PS3 overal ter wereld van op afstand te benaderen via een WiFi-toegangspunt. Je kunt dan bijvoorbeeld de video-inhoud die op de harde schijf van de PS3 staat bekijken op het scherm van de PSP.

Wii
De Nintendo Wii kwam later op de markt, maar er zijn ondertussen wereldwijd veel meer exemplaren van verkocht dan van de Xbox 360 en PlayStation 3. Het relatief democratische prijskaartje (minder dan 300 euro) is daar zeker debet aan, maar ook het ruimere doelpubliek. De Wii is door Nintendo met succes gepositioneerd als echte familieconsole waar iedereen in het gezin en niet alleen de verstokte

1
2
3
4
Vorig artikel24x optische zoom, full-manual modus en RAW-ondersteuning
Volgend artikelKleintje draait Vista
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.