Spelconsoles

0
280

games kunt vastleggen. De Xbox 360 Pro (239 euro) en Xbox 360 Elite (299 euro) worden wel met een harde schijf geleverd en bevatten alle benodigde kabels. Standaard zit er echter maar een controller bij. Een extra draadloze controller kost 40 euro. Een Xbox 360 is dus in de praktijk duurder dan een Wii, maar goedkoper dan een PlayStation 3.

Microsoft Xbox 360
Microsoft Xbox 360

Grafisch is de Xbox 360 krachtiger dan de Wii, maar minder krachtig dan de PlayStation 3. De beelden zijn iets minder gedetailleerd en vloeiend. Vooral op Full HD-tv’s valt het verschil in beeldkwaliteit op. Verder heeft de Xbox 360 een gewone dvd-speler en geen Blu ray zoals de console van Sony. Nog een beperking is dat je om online multiplayer games te kunnen spelen een jaarabonnement moet nemen op de Xbox Live Gold-dienst. Dat kost nog eens 59 euro per jaar. Met de Xbox 360 kun je standaard wel op het internet om te chatten via MSN Live, of contacten te leggen met andere gamers in de Xbox community. Maar om ook samen te kunnen spelen via het internet moet je dus bijbetalen. De Xbox 360 kan ook verbonden worden met Windows Media Center. Je kunt dan video en tv-beelden naar de console streamen. Dit kan ook draadloos, maar dan moet je de optionele WiFi-module aanschaffen.

PlayStation 3
De oorspronkelijke Sony PlayStation 3 ondersteunde naast Blu-ray videoschijfjes ook SuperAudio muziekschijfjes. Ook bevatte die oorspronkelijke versie een chip die ervoor zorgde dat de console ook nog oudere PlayStation 2 games kon afspelen. Die versie is echter niet meer verkrijgbaar. De

1
2
3
4
Vorig artikel24x optische zoom, full-manual modus en RAW-ondersteuning
Volgend artikelKleintje draait Vista
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.