Externe dvd-brander met LightScribe

2
563

De LaCie d2 dvd±rw 22x brander biedt twee interfaces om met een hoge snelheid grote multimediabestanden te branden op dvd’s.
LaCie d2 dvd±rw 22x
De LaCie d2 dvd±rw 22x is uitgerust met een Hi-Speed USB 2.0 en een FireWire interface. Lacie voorzag de nieuwe dvd-brander ook van de LightScribe labeling-tool. Zo is deze brander geschikt om grote
multimediabestanden te archiveren op dvd’s en cd’s met een persoonlijk tintje.

LightScribe
Met de LightScribe technologie is het mogelijk om gegevens op cd’s en dvd’s af te drukken. Hiervoor heb je wel speciaal gecoate dvd’s of cd’s nodig in combinatie met een LightScribe-brander, zoals de LaCie d2 dvd±rw 22x met LightScribe, en de juiste software.

Snelheid
Volgens LaCie biedt de d2 dvd±rw 22x met LightScribe de hoogste dvd-opnamesnelheid van alle branders die op dit moment op de markt zijn. De brander kan maximaal 8,5 GB aan presentaties, bestanden, muziek, foto’s en films opslaan op aparte schijfjes. Je kunt op één dvd ook tot twee uur video van bioscoopkwaliteit opslaan.

Software
LaCie levert bij de nieuwe brander een versie van Toast 9 Basic (Mac OS X 10.4 of nieuwere versie) en Easy Media Creator Suite 10 met LightScribe Labeler voor Windows. Mac-gebruikers krijgen een LaCie LightScribe Labeler voor Mac OS X 3.9 of nieuwere versie mee.
Voor een Linux-besturingssysteem kun je kosteloos de LaCie LightScribe Labeler downloaden voor de vier populaire Linux-varianten (Ubuntu, fedora, SuSE en Mandriva) op www.lacie.com.

Prijs en verkrijgbaarheid
De LaCie d2 dvd±rw 22x met LightScribe heeft een adviesprijs van € 109 voor de USB/FireWire-versie en € 89 voor de USB-versie.

Adviesprijs

– LaCie d2 dvd±rw 22x met LightScribe USB/FireWire-versie: € 109
– LaCie d2 dvd±rw 22x met LightScribe USB-versie: € 89
Vorig artikelHippe en veelkleurige lilliputter
Volgend artikelSoftwarebundel van Apple in een nieuw jasje
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. M.M.

    Zou graag een externe DVD brander met LightSrib willen die in m,n PC is stuk , maar waar kan ik het kopen? Brand het ook
    op CD-r die gebruik ik voor muziek, de dvd+r voor films
    ik ken die schijfjes maar zijnb ze nog te koop?
    BVD Hartelijke groeten van Chris v Aalte.

    • Lightscribe schijfjes, zowel dvd-r als cd-r, worden nog steeds verkocht van oa. Verbatim en HP. Mogelijk moet je ze wel online bestellen, bv. Amazon Duitsland heeft ze. Daar vind je ook externe lightscribe branders van oa. Firstcom.

Reacties zijn gesloten.