Draagbaar multimediacenter in verschillende capaciteiten

92
285

De Movie Cube -R van Emtec is een externe harde schijf met heel wat multimediamogelijkheden, zoals het opnemen en afspelen van alle formaten video.
Emtec Movie Cube -R
Emtec introduceert de Movie Cube -R, een draagbaar multimediacenter. Het toestel heeft een afwerking in geborsteld aluminium en is beschikbaar in capaciteiten tot 500 GB. De video-in/video-uit-functie laat toe om video (MPEG1/2/4, AVI, XVID) rechtstreeks op te nemen van en te bekijken op een televisietoestel. Zowel live-opnames van een televisietoestel als geprogrammeerde opnames van een settopbox zijn mogelijk. De Movie Cube -R herkent automatisch een analoog of digitaal signaal, ook in hoge resolutie, en het toestel past automatisch de opnamestandaard aan. De bediening gebeurt met aanraakgevoelige knoppen op de voorkant of met de meegeleverde infrarood afstandsbediening. Met een virtueel toetsenbord kun je opgenomen bestanden benoemen. De Movie Cube -R kan ook overweg met foto’s in het JPEG- en BMP-bestandsformaat. Ook ondersteunt hij geluidsbestanden in mp3-, wma-, wav- of ogg-formaat, die je kan afspelen via een televisie of via een audio- en/of videotoestel. Naast een USB 2.0-aansluiting heeft de Movie Cube -R ook een ingebouwde kaartlezer. Door de  Ethernet 10/100-aansluiting is hij ook inzetbaar als NAS (Network Attached Storage). De Movie Cube -R is vanaf december verkrijgbaar in opslagcapaciteiten van 160 GB, 250 GB, 320 GB en 500 GB. Emtec kondigt ook een WiFi-versie aan en tegen januari 2008 zal het ook een DVB-T-functie en een HDMI-verbinding in de Movie Cube -R integreren.

Adviesprijs

Emtec Movie Cube -R
– 160 GB: € 219
– 250 GB: € 229
– 320 GB: € 249
– 500 GB: € 329
Vorig artikelManaged gigabit Ethernet switches voor elke behoefte
Volgend artikelDigitaal fotokader is bereikbaar via MMS
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

92 REACTIES

  1. Ik heb de Movie Cube recorder + DVBT tuner S800 en ben erg tevreden mee alleen nu heb ik windows7 op mijn computer staan en nu kan de movie cube geen netwerk verbinding meer aan met die computer weet iemand een oplossing?

  2. Eindelijk geraak ik nu, dankzij de laatste update, met onze vistapc via netwerk aan de moviecube. Het werd tijd!

  3. Na mijn movie cube nu al een aantal keren geupgrade te hebben, loop ik opnieuw vast met de software.
    Mijn eerste harde schijf HDD1 is vol gelopen; volgens de movie cube slechts 1,7 Gb over.  Na het wissen van een aantal files via mijn PC heb ik nu volgens mijn PC ca. 50 Gbyte vrij; maar de Movie cube blijft op 1,7 Gb.  Ik heb eveneens de recycle bin geledigd
    Hoe krijg je deze ruimte terug vrij?
    Guy

  4. Tegenwoordig hebben pcs geen moeite meer met rechtstreeks aansluiten met een gewone kabel en dus niet met cross. Alleen wat ik me nog wel afvroeg is wat voor harde schijf er in een cube-r gaat. Er zijn versies op de markt zonder harde schijf maar wat voor 1 moet er dan in worden geplaatst? Sata (II), IDE, 3,5" 2,5" speciale emtec harde schijven….?????

  5. Het zou moeten gaan als je maar een zgn. Cross-kabel gebruikt in plaats van een gewone netwerkkabel.

  6. Rechtstreeks is het makkelijkste via de usb. Met alleen een computer en een movie-cube heb je nog geen netwerk.

  7. Hallo,

    Ik heb sinds enkele dagen de 500 Gb versie. Nu wou ik mijn laptop aansluiten met de Emtec movie cube via de netwerkaansluiting.
    In de handleiding staat echter dat dit enkel mogelijk is met een hub/switch/router ertussen, maar nu vraag ik mij af of het niet mogelijk is om dit rechtstreeks te doen?
    Iemand een idee?

  8. Hallo Anoniem,
    Ik heb eveneens al wat ervaring met deze foutboodschap.  Om één of andere reden lukt het bij mij wel via een portable PC en niet met mijn standaard PC.
    Voorlopig los ik het op deze manier op.
    Groetjes,
    Guy
     

  9. Ik heb problemen met de firmware update. Bij het aansluiten met de USB hst kan ik wel alle partities zien op de PC.
    Het programma voor de firmware werkt niet, deze vind de schijf niet terug.
    De update met de USB stick werkt ook niet. Het apparaat schakelt zichzelf uit als je de procedure volgt (usb -> knop indrukken -> spanning op -> 3 seconden wachten) en daarna gebeurt er niets meer.
    De bestanden onder data staan op de stick (in de root) + het part.txt bestand.
     
    HELP

  10. bestanden groter dan 4gb gaan er inderdaad niet op(fat32)
    maar is dit wel nodig,daar hij toch geen iso´s afspeelt.Ik zete deze eerst om naar dvd bestanden.
    Voor de rest werkt het streamen van films,fotos,muziek bij mij perfect vanaf alle 3 de pc´s hier in huis,en dat is hetgene waarvoor ik hem gekocht heb.

  11. Aangezien de partitie automatisch in FAT32 is vraag ik mij af of je wel groter DVD bestanden af kan spelen dan 4GB. Aangezien mijn ervaring is dat FAT32 geen grotere bestanden aan kan dan 4GB en er in de handleiding staat dat NTFS partitie wel eens problemen zou kunnen geven….

  12. @Ron_whibbit: Het is erg goed mogelijk dat de tweede scart van je TV (standaard) niet als uitvoer kan dienen maar alleen inkomende signalen verwerkt. Kijk eventueel in de handleiding of je dit moet/kan omzetten.
    Om te testen of het niet aan de cube ligt kan je hem beter aansluiten op de tweede scart van de decoder, die is altijd een uitgang.

  13. Hallo allemaal, ik heb net een paar dagen de movie cube 500gb en heb een probleempje.
    Heb al flink zitten stoeien met verschillende  aansluitingen maar…krijg geen "video-in" beeld, hele scherm kleur langzaam roze als ik video-in selecteer,
    heb 2 tv/scart aansluitingen en heb alle mogelijke comibaties geprobeerd.
    Dit is mijn opstelling:
    tv digitaal komt binnen op de @home decoder, daarna via scart naar eerste scart in de tv, op 2de scart in tv heb ik de scart van de movie cube.
    Kan alles afspelen maar dus niet opnemen want heb geen signaal van video-in.
    stekkers zitten op de juiste plaats achterin de cube.
    Hopelijk hebben jullie de oplossing.
     

  14. De nieuwe firmware lost het probleem met betrekking tot SAMBA RPC fout in Windows Vista op :). verder kan je een Wireless network instellen, echter de hardware is natuurlijk niet geschikt hiervoor. Een USB WiFi key kreeg ik echter niet aan de praat. Je kan nog steeds via telnet inloggen met het wachtwoord "root"

  15. Grote herziening van mijn mening. Gisteren, na het uit elkaar halen en weer in elkaar zetten van de cube werkte hij helemaal naar behoren. Geen scrol problemen. Ik blij, ik denk morgen ochtend review aanpassen. Vanmorgen deed hij het echter weer niet. allemaal commando’s door elkaar uitvoeren, niet reageren, ellende.

    Ik kreeg steeds meer het idee dat de cube daadwerkelijk signalen ontving, dus ik heb met mijn vinger de ir receiver afgedekt en prompt stopte de speler met het uitvoeren van random commando’s.

    Er was dus een externe oorzaak!!! Ik heb eerst alle afstandsbedieningen in het huis weggestopt. maar het probleem bleef. Mijn laptop uitgezet (ir oog), de laptop van mijn vriendin uit, nog geen resultaat de speler bleef commando’s uitvoeren. De halogeen spot uit hielp ook niet maar de spaarlampen uit (plafond lamp) deed wonderen. Dus voor mensen die dezelfe problemen ondervinden als ik:

    LET OP DE EMTEC REAGEERT OP SPAARLAMPEN

  16. I really hate my emtec moviecube -r , what a bad product. it does not respond to the remote controll it does not respond to the front panel when i finally manage to play a mp3 it starts over and over again i am about to throw the disk away, because i have never witnessed such a faulty product i hate my emtec moviecube

  17. Om een firmware upgrade uit te voeren moet men de USB slave gebruiken om de Movie Cube -r met de PC te verbinden. Dit is de kleine USB connector op de Movie Cube -r

  18. Bedankt voor uw antwoord.
    Dan zal ik moeten rondkijken of ik ergens zo een USB tuner kan lenen om te kunnen testen. vanaf het moment dat ik meer weet zal ik dit melden op dit forum.

  19. Beste Ron,
    Inderdaad kan je de schijfruimte terugkrijgen.  Bij mij is het gelukt door de recorded titels over te zetten naar de FAT32 partitie en daarna de titels te wissen.  Dan is mijn systeem verschillende keren gecrashed en heb ik de stekker terug ingestopt en plots had ik de verloren schijfruimte terug.  Maar de kers op de taart kreeg ik daarna opnieuw wilde opnemen en dan had ik enkel nog een zwart scherm.  Ik heb dan maar een herinstallatie van de software gedaan en nu werkt het systeem opnieuw.
    Ik ben hoopvol voor de nieuwe software te kunnen installeren.
    Bedankt,
     
    Guy

  20. Ik ben sinds vorige week de trotse eigenaar van een moviecube mede dankzij de nuttige informatie op dit forum. Bedant alle deelnemers voor de waardevolle informatie.
    Ik heb echter enkele vragen. Hoe kan je via het netwerk de moviebox als harde schijf gebruiken (is volgens de handleiding pas mogelijk met een latere firmware upgrade). Kennelijk is het enkele gebruikers hier wel gelukt dit klaar te spelen. Hoe doe je dat dan op een windows XP home edition PC?
    Ik kan geen firmware upgrade doen via USB host connectie met mijn PC en het upgradeprogramma. De harde schijf wordt echter wel weergegeven in de verkenner. Is er een andere manier om een upgrade te doen?

  21. @SvdH; Ik bezit geen Emtec Movie Cube-R, alleen de "KabelTV op je PC" USB tuner. Ik kan het helaas dus niet uitproberen. Misschien kan er op het forum (waarvan ik de naam nog niet weet, zie mijn vorige post) hier wel uitsluitsel over geven.

  22. Bedank voor uw reactie.
    Aangezien u zelf een oude "KabelT PC" tuner liggen hebt van Pinnacle kunt u dan eventueel (als u het al niet geprobeerd hebt) proberen of deze wordt herkent door de Movie Cube -R.
    In sommige documentatie van EMTEC wordt aangegeven dat en ik citeer: (kan het betreffende documentje niet toevoegen)
    (optional) Analog TV tuner NTSC or PAL/Secam Analog Tuner DVB-T Tune : rDVB-T Tuner (support 6,7,8M bps stream) Recording Preset time recording’
    Indien u in de opname wenst te plannen is een van de settings de source en misschien verschijn er daar een keuze tussen de verschillende kanalen.
    Ik zou het zelf proberen maar ik beschik nagenoeg niet over zulk een USB TV receiver.
    Alvast bedankt voor uw feedback
     

  23. @Ron: Op welk forum was dat, Ron? Misschien is daar nog meer info over de toekomstige ontwikkelingen te vragen….

  24. Even laten weten dat ik mijn defecte movie cube terug heb. Eind december een request voor reparatie gedaan bij digitest.de en vandaag heb ik hem gerepareerd teruggekregen. Alles verliep netjes via UPS.
     

  25. Guy,
    De geclaimde schijfruimte bij een mislukte opname krijg je wel terug van het systeem. Weet niet waarom en hoe, maar ik kwam er achter toen ik de cube een dag later weer aan zette dat ik de ontbrekende schijfruimte weer terug had.OP een ander forum werd mij beloofd dat ze bezig zijn met een andere firmware om de cube na een geschedulede opname weer in stand by mode te krijgen en niet zoals nu aan te laten staan.Het probleem met dat groene scherm en het record lampje zullen dan over zijn.Ze verwachten hem eind januari de nieuwe firmware. Gr Ron.

  26. Heb nu enkele weken de Emtec Movie Cube-R in 500 gb uitvoering. Na een eerste test na aankoop (ALLE functies die ik nodig heb deden het perfekt, Netwerk niet geprobeerd) maakte ik ca 50 opnames. Die copieerde ik naar de FAT32 partitie om er met mijn Apple computer aan te geraken en verder te backuppen naar externe harde schijf. Ditmaal bleeft het toestel echter haperen bij de backup van een film en na enkele uren probeerde ik hem stoppen met de ‘off’-toets van de remote, lukt niet. Uren laten stond het symbool van data backup nog steeds te draaien en heb ik hem noodgedwongen van de netvoeding losgekoppeld. Sindsdien is er in Play-mode geen enkele opname terug te vinden. Op de fat32 partitie zie ik wel wat hij al had overgeschreven. Het toestel wil ook niet meer in opname gaan. Suggesties ? (firmware herinstalleren via Apple schijnt uitgesloten)

  27. Hier heb ik ook al over na zitten denken, maar dan kom je inderdaad bij het punt dat je software moet installeren voor de tuner en of dat kan.
    Zelf heb ik een oude "KabelT op je PC" tuner liggen van Pinnacle.

    Sowieso lijkt het me interessant om te weten in hoeverre die apparaat te bewerken is middels andere Linux applicaties (Archos gebruikt dacht ik ook Linux en die kunnen meerdere codecs aan).


  28. Bestaat de mogelijkheid niet om een USB TV tuner aan te sluiten op de USB poort en via deze weg kanalen te selecteren en op te nemen. Aangezien het mogelijk is om een externe HD via de USB aan te sluiten en films af te spelen opgeslogen op de externe HD zie ik geen beperkingen op de bandbreedte van de USB poort. Het systeem werkt onder Linux dus moet er volgens mij een weg zijn om de TV tuner op een of andere manier aan de praat te krijgen.
    Heeft iemand hiermee al geexperimeenteerd?
    Alvast bedank voor de feedback.

  29. Hé Ron,
    Ik heb hetzelfde probleem ivm het niet opnemen en later vaststellen da je wel schijfruimte kwijt bent.
    Ben er nu achter gekomen dat bij de minste niet-synchronisatie van het input-signaal dat je dit probleem krijgt.  In mijn geval was het de bedoeling om oude VHS banden om te zetten (gezien de kwaliteit van Pinnacle PCTV en USB op niks trekt).  In dit geval is de kwaliteit ok; maar je moet de opnames stoppen voor een overgang naar een nieuw program begint en dan werkt de moviecube.
    Omslachtig is dit wel, maar voorlopig weet ik geen andere oplossing en ben ik reeds 20 Gbyte schijfruimte kwijt op de verborgen partitie.
    Guy

  30. Hi,
     
    NAdat ik me nu al geergerd heb aan de lawaaierige ventilator, moet ik ook vaststellen dat de opnames systematisch wegvallen.  Na een tijdje neemt het toestel schijnbaar nog altijd op (rec.LED op toestel), maar als ik mijn TV-toestel terugschakel op de moviebox, heb ik een groen of zwart scherm.  Als je dan naar de opnames gaat is de opname verdwenen; maar ondertussen ben ik zo’n 8 Gbyte schijfruimte verloren.
    Heeft iemand dit probleem ook al gehad?
    Guy
     

  31. Dus van beide links kon je geen filmpje afspelen?
    Jammer van de WMV9 had ik het wel verwacht (Dat het niet zou werken) maar voor die AVI (.H264) had ik nog hoop.
    In ieder geval bedankt voor het testen!
    Grt.

  32. cherifjo,  ik heb net een filmpje van je onderstaande links geprobeerd en hij ondersteund het niet. gr.

  33. Heeft iemand overigens al filmpjes van de onderstaande links (mijn vorige post) geprobeerd af te spelen op de Cube, ivm compatibiliteit?
    Grt cherifjo

  34. Om een of andere reden vallen "\" weg.
    Daarom schrijf ik het nu maar zo op:
    \\ VENUS \ part1
    maar dan zonder spaties.
     

  35. Ik heb de oplossing om de movie cube te bereiken vanaf een Vista pc.
    na veel zoeken bleek het vrij simpel
    open de explorer.
    tik als adres :  \\VENUS\part1 in. dan kom je er gelijk in.
     

  36. LAP, na twee dagen wil de mijne al niet meer opstarten. Het frontpaneel blijft maar flikkeren en voor de rest geen reactie. Ik weet jullie binnenkort te vertellen hoe snel de reparatieservice is.
    David

  37. Beste Guest,
    Ik had hier in het begin ook de indruk dat het ding bleef draaien als ik hem op standby zet. Maar blijkbaar valt hij pas na een tijdje helemaal stil.
    Heeft iemand met VISTA al via netwerk zijn cube kunnen bereiken?
    David

  38. Nog een probleempje ontdekt bij  de mijne.Heeft het nog iemand(misschien iedereen),dat als je het toestel uitschakelt,de ventilator en harde schijf gewoon blijven draaien?Ik moet hem dus uit de stroom trekken vooraleer hij volledig stilvalt.Ik weet niet of het stromverbruik en slijtage hoog zijn,indien je hem gewoon in stand-by laat staan.

  39. heb hier ook al werkend.Streamen gaat perfect.Ventilator hoor ik lichtjes,maar pc die achter mij staat maakt meer kabaal.Iemand al geprobeerd grote fotobestanden te bekijken(+/-5mb,3870X2590pxls)Dit werkt bij mij niet(zowel via,hdisk,netwerk,usb,flashcard),apparaat loopt volledig vast,alleen uit stroom trekken is oplossing.De reden waarvoor ik hem gekocht heb,nl.het streamen van films werkt perfect.De rest(gr.fotos bekijken,sneller copieren via netwerk,sneller menu,enz…) misschien na firmware updates.

  40. Hello Ron,
    Bedankt voor de tip.  Ik heb ondertussen het probleem kunnen oplossen; de stekker aan mijn netwerkkabel maakt soms een slecht contact en hierdoor verlies ik het netwerk.  
    Het concept van de moviebox vind ik goed; alleen het geluidsniveau van de ventilator is zeer storend.  Heeft er al iemand geprobeerd een andere ventilator op de cube te installeren?
    Het is wel raar dat ik een film van een andere PC via het intern netwerk goed kan afspelen; maar copiëren via het net op de moviecube is erbarmelijk traag.  Als ik een film op de moviecube wens; installeer ik deze via USB en dit gaat met een hoge snelheid.
    Guy
     

  41. Heeft iemand ook de zelfde ervaring als ik dat opnames soms om onverklaarbare redenen niet lukken?
    Dit gaat meestal goed maar soms niet , geen idee waarom ik doe steeds het zelfde.
    Gewoon een film schedulen om 23.00 je ziet hem starten en ‘smorgens staat er vervolgens niets.
    Groet Ron.

  42. Jammer dat de Cube het niet kon afspelen 🙁 Inderdaad is het hopen op een firmware update die dit kan toevoegen.
    Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat die er niet komt aangezien er op diverse sites ook staat dat er een HD versie van de Cube komt (met HDMI aansluiting) in januari.
    Emtec zou zichzelf dan wel in de vingers snijden als ze, op de aansluiting na, dezelfde mogelijkheden geven aan het goedkopere broertje.
    Maar goed, we weten niet wat de toekomst brengt 🙂

    Hier heb ik overigens nog wat meer testmateriaal gevonden:

    WMV9: product van onze Microsoft vrienden. Er zijn meerdere spelers die het niet ondersteunen, simpelweg vanwege de DRM licenties die er mee verbonden zijn.
    Site : http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx

    H.264; Dit zijn gewone AVI bestanden met de H.264 codec. Op de site staan overigens meerdere codecs dus voor toekomstige testen eentje om in de gaten te houden 🙂
    http://www.leadcodecs.com/Download/H264-Videos.htm
    Ik ben benieuwd wat de Cube er van bakt.
    Grt.

  43. Prutser,
    Bedankt voor uw voorstellen, maar ze halen bij mij helaas niets uit. Is er iemand met vista die de CUBE via het netwerk kan bereiken? Anders vrees ik dat het wachten is op een nieuwe firmware update.
    Mercikes,
    David
     

  44. David,
    Zou het kunnen dat IPV6 het probleem is? Er zijn wel meer devices die daar last mee hebben. Vanaf Vista gebruikt Microsoft default IP V6 ipv V4. Je kan V6 niet uninstallen, maar wel uitzetten:
    http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb878057.aspx
    Volgens de handleiding moet je ook Netbios over TCPIP aanzetten. Het zou me niet verbazen dat dat default uitstaat in Vista:
    http://ecross.mvps.org/howto/netbt.htm
    Gr.
    PS: Sherifjo, ik was mijn naam vergeten in te vullen bij de post… Staat als anonymous. 🙂
     

  45. Netwerkprobleem: ik ben er achter gekomen dat VISTA blijkbaar problemen heeft met SAMBA. Een oplossing heb ik helaas nog niet. Google eens op ‘samba vista’, hopelijk vinden we samen een oplossing.

  46. hoi, heb hem ook aangesloten.in begin ook wat zitten sukkelen met netwerk.kreeg wel volledige schijf/paritie van pc zichtbaar via browse menu,maar indien ik enkel submap van pc deelde,zag ik ze niet van alle schijven/partities van de pc.mijn vraag is eigenlijk.
    Hoe kan je zien hoeveel ruimte je nog hebt op de 2 partities van het apparaat zelf?Ik heb hem niet via usb aangesloten aan pc,en die staat te ver er vandaan om dat even te doen.
    Is er mogelijkheid op het apparaat zelf,of via lanverbinding om dit te zien?
     

  47. Sherifjo,
    Ik heb je mkv bestandje geprobeerd, maar dat speelt ie niet af. Hij herkent dat het een MPG bestand is, maar geeft dan "Invalid File!". Ik vrees dus dat Emtec dat zal moeten oplossen met een Firmware upgrade…
    Gr.

  48. Beste,
    Bij mij lag er een EMTEC MOVIE CUBE onder de kerstboom. Het is dus een slapeloze nacht geworden, maar ik heb het beestje uiteindelijk op het netwerk gekregen. Met de pc’s met windows XP op, is het geen probleem om de EMTEC te bereiken. Op de PC met vista wil het maar niet lukken. Ik zie VENUS staan bij netwerklocaties, maar ik krijg steeds: RPC protocolfout. Iemand een idee?
    Alvast Bedankt,
    David

  49. Beste Sherifjo,
    Wat betreft de formaten, kan ik je enkel zeggen dat alle xvid’s en avi’s bij mij correct afspelen. Zelfs een aantal die op de pc wel problemen geven (Schuine groene lijn over het scherm bv). Als je me ergens een download link geeft waar ik een klein (!) bestandje kan downloaden, dan wil ik het best ff proberen…
    Als je de cube aansluit via YUV-kabel (zit meegeleverd, echter slechte kwaliteit), heb je perfecte kwaliteit. (720p geeft op onze panasonic plasma de beste kwaliteit)
    Gr. 

  50. Beste Guy,
    Je moet zorgen dat je PC(S) in de zelfde workgroup zit als je cube, dus in dit geval MSHOME.
    Dan gaat het zeker lukken,uiteraard wel je filmbestanden sharen. 
    Gr Ron.

  51. Hallo allen,
    Ik heb wat vragen over de specificaties van de af te spelen formaten
    Er staat bijvoorbeeld bij dat het apparaat AVI en MPEG4 afspeelt. Nu is AVI een container die verschillend codecs kan bevatten. En is MPEG-4 zowel een benaming van een container als een codec (niet echt handig..). Aangezien ik praktisch alles wat beschikbaar is wil spelen. Vroeg ik me af of mensen getest hebben of de Cube ook in staat is om films die het .H264 codec en WMV9  en MKV af te spelen. Deze soorten worden veel al gebruikt voor HD materiaal/films om te zetten. Ik weet dat deze Cube geen HDMI kabel heeft, maar ik zou toch HD materiaal willen afspelen.
    Zijn er mensen die al bevindingen hebben met deze bestanden en codecs?

    Alvast bedankt voor jullie bijdrage!
    (En nog fijne dagen!) 

  52. aha, dat is goed nieuws.Hier ligt hij namelijk onder de kerstboom.En hoe heb je de films naar het apparaat gecopieerd,via lan of via usb?
    Is de netwerkverbinding simpel te maken?Heb nog niet veel ervaring met netwerken.

  53. ik heb nu al een maand of wat de moviecube 500 GB en kan zonder problemen met automatic IP of fixed IP bestanden sharen, copieren, afspelen en noem maar op. Firmaware is laatste versie.
    Ondertussen staat heel mijn CD collectie en films op de moviecube en kunnen mijn kinderen films afspelen op hun PC in hun kamer terwijl ik naar andere kijk in de living of naar muziek luisten – zonder problemen !!
    Ik vind het een schitterend product en kan mappen naar de moviecube bvb : map network drive Z:\\192.xxx.y.z\part1 of part2 …. Je kan de network drives hernoemen … Mijn part 1 is movies en mijn part2 music
  54. hoi, misschien wat omslachtig,maar kan je grote bestanden(o.a. films)niet via een usb-kabel (aansluiting 14 mini-usb) naar de movie cube copieren,en via de Lan-verbinding films of muziek van je pc streamen(dus niet copieren)?
    Je moet dan alleen nog een usb-kabel van je pc naar de cube aansluiten denk ik.

  55. Beste,
    Ik heb nu reeds enkele malen een nieuwe upgrade uitgevoerd, echter ik slaag er niet in om de via de movie cube op het net te geraken (er staan 3 subdirectories onder net : /my_shortcust , /my_neighbors /mshome/venus/part1 en part2) en evenmin via mijn PC op de moviebox te geraken.  Geen van deze subdirectories zijn me bekend; behalve het netwerk heet mshome.
    PM: Het netwerk is opgebouwd met Router Robotics Gmax USR 5461.
    Kan iemand me suggesties aan de hand doen?
     
     
     

  56. Ja, ik heb het voor elkaar gekregen om met firmware 9.15 de cube te bereiken met mijn pc. Ik kan er ook bestanden naar kopieren of vanafhalen. Alleen is de snelheid niet de snelste.

  57. Kan je met de firmware 9.15 de cube bereiken vanaf de pc?. volgens de helpdesk dexxon nederland was dit nog niet mogelijk. Kan iemand mij verzekeren dat je met versie 9.15 bestanden van je pc naar de cube kan copieren over het netwerk?Ik hoor dit graag anders ga ik niet upgraden voor een paar taal versies meer zoals in de readme file gezegd wordt.

  58. Heb mijn movie cube R320 nu iets langer. Heb ook gemerkt dat het verzenden van bestanden via het netwerk naar de movie cube niet de snelste is. Wat betreft de schedule voor het opnemen. Ik heb een paar keer getest. Het apparaat gaat goed aan wanneer hij moet beginnen. Het neemt ook de juiste tijd op. Maar schakeld zich daarna niet uit. De opname is wel goed. Ik denk dat ik dat naar Emtec toe ga mailen. Misschien dat ze dan in een nieuwe firmware update verholpen hebben. Als anderen dat ook doen? Doen ze het misschien eerder.
     

  59. Ik heb een 2-tal weken geleden bij Saturn de movie cube gekocht en ben eigenlijk omwille van het lawaai (zowel het direct geluid van de ventilator als trilling van de voet van de cube) niet tevreden van mijn aankoop.
    Bovendien stel ik cast dat ik nog een versie 0.9.11 heb en geen volwaardig netwerkverbinding tussen PC en Cube kan realiseren.  Gezien jullie blijkbaar bij 0.9.15 dit wel kunnen (misschien wel op lagere snelheid) zal ik de komende dagen een upgrade proberen.
    Het feit dat je eigenlijk een (oude) videorecorder voor de cube moet zetten voor een opname via analog Input te realiseren vind ik echt alles behalve.
    Guy
     
     

  60. Ik heb sinds een 10-tal dagen de Moviecube-R 500Gb. Buiten het feit dat de Firmware meer op een alfa-release lijkt dan op een volgroeid product (Het lijk erop dat Emtec het product onafgewerkt op de markt heeft gegooid nog net voor de feestdagen!), doet ie wat ie moet doen. Hij speelt alle ondersteunde formaten perfect af. Wel heb ik een UTP versie gekozen om deze te kunnen gebruiken, en hier wringt nu net het schoentje:
    Ik stel vast dat het copiëren van een 4.35 GB folder naar de disk over UTP 100Mb 30 à 40 minuten duurt. Het copiëren van hetzelfde bestand vanaf dezelfde pc naar een Synology netwerk disk duurt exact 7 minuten. Mijn vraag is dus of er hier eigenaars zijn die er in slagen een hogere snelheid te verkrijgen naar de movie-cube?
    Misschien nog wat gegevens betreft mijn setup: Firmware 0.9.15, Netwerkkaart pc is 100Mb en heb hier alle settings al geprobeerd (Force 100Mb full duplex, half duplex, auto-sensing, …). Het probleem geldt voor zowel Vista als XP.
    Dank bij voorbaat voor de reacties,
    Peter.

  61. Heb sinds gister de movie cube -r320. Ik heb dus nog niet alles goed uit kunnen proberen. Wel al volledig in het netwerk gekregen, films die op de computer staan via streaming kunnen bekijken en vanaf de computer volledige toegang tot de movie cube. Opnemen gaat ook perfect. Ik heb hem aangesloten op de digitale mediabox van UPC. Hoef ik de tv niet aan als ik aan het opnemen ben. In een andere review stond dat de opnames niet vanaf de computer te bereiken zijn en in een verborgen partitie zitten. Dat is ook zo. Maar er is een mogelijkheid om de recording te kopieren naar de niet verborgen partitie. Dan kun je er wel bij. Het enigste wat ik minder vind is het geluid dat de koeler maakt. Die had wel iets minder gekund. Verder heb ik de schedule nog niet uitgeprobeerd.

  62. Ben in bezit van de movie cube -r500 en hij bevalt me goed. Echter bij het opnemen via een ingesteld schedule vind ik het vreemd dat als het schedule zijn eindtijd bereikt heeft de cube niet in standby mode gaat maar gewoon aan blijft staan. Het starten van het schedule gaat wel goed vanuit standby mode. Ook is het zo dat als je een opname scheduled en je gaat de volgende dag kijken of de opname gelukt is kom je er achter dat er geen opname gemaakt is terwijl je het apparaat wel hebt zien starten. Ik heb de firmware wel opnieuw geinstalleerd met de minimale opname partitie (10 GB) om een zo’n groot mogelijke data opslag te krijgen. Als ik een opname maak en stop het apparaat nadien handmatig gaat het altijd goed. Iemand de zelfde ervaringen?
     

  63. Nu ook netwerkfunctie van Movie Cube in gebruik genomen, via Fixed IP adres.  Werkt perfect … Movie Cube staat in Living vlakbij TV en netwerkaansluiting (heb freedom net van Gardy dus overal netwerk connecties) en kon MSHOME/Venus directory mappen vanop PC van mijn kinderen in hun kamers.  No problem met afspelen van films, I tunes … Alles netjes gedeeld nu over de hele woning … Schitterend

  64. Ook firmware geinstalleerd en nu op 0.9.15 en MY_HOME/VENUS nu beschikbaar met een link naar alles wat op mijn G drive staat klaar om te delen in het netwerk….

  65. Reply van EMTEC
    Dear ,

    As the Movie Cube-R does not have a tuner but only one input signal, it
    can only record 1 preselected channel.
    If you choose the timer function and if you use the scart cable you can
    only record the cahnnel that you are looking at, moreover TV set should
    be "on" as in stand by position there will be no video signal to the
    Movie Cube-R.

    Dus vergeet het maar om hem te gebruiken als EXTERNE DVD recorder :-))
    Zelfs als je hem achter een bestaande DVD recorder hangt lukt het niet om die TV tuner van die DVD recorder te gebruiken …. Terwijl in dat boekje precies toch channels kunnen gekozen worden.
    Zal wel te maken hebben met feit dat je hem kan koppelen aan een PC met TV kaart, zal dan wel marcheren
  66. heb je al firmware update gedaan?volgens de online handleiding zou het daar (in de toekomst) mogelijk mee moete,n zijn om zelfs bestanden uit te wisselen en dus zeker te streamen

  67. Zelfde probleem  hier
    Kan de Movie Cube netjes pingen op fixed IP adress maar daar blijft het ook bij.  Zelfs nadat ik guest accounts heb geactiveerd en sommige delen van de PC folders shared heb gezet voor Everyone.
    Dus dat netwerk gedeelte werk niet echt – kunnen we daar mee terecht bij EMTEC zelf denk je ?
    Anders had ik mij de moeite kunnen besparen en misschien toch maar beter een LACIE gekocht – Toemme toch
    ‘T is altijd wat als je zo’n super aanbiedingen koopt in Makro en Aldi’s van deze wereld.
  68. Verder had ik graag geweten of je via die netwerkaansluiting misschien wel films die op je pc staan kan streamen naar je tv.(dus niet copieren naar de cube ,maar rechtstreeks van pc via de cube op tv kijken.

  69. Heb de 500 GB ook sinds deze week. Divx en VOB gaan perfect alsook Jpeg & mp3. Echter wel miserie om hem verbonden te krijgen in netwerk. Kan hem wel pingen via fixed ip, maar krijg hem nog niet in de werkgroep.
    Vond USB vrij traag te gaan (30min voor ca 35GB ?) Is iets stiller dan den digicorder, hoop hem te kunnen gebruiken achter mijn digicorder om zo film proper te backuppen?
    Bij browsen via ‘net’ ipv hdd kreeg ik incorrecte files en een patch als MSHOME\VENUS\PART1\, nog iemand zulkse ervaringen ?
    Heb nog geen uitgebreider handleidingen gevonden. Die op de bijgeleverde cd en op ’t net zijn vrij beperkt.

  70. Weet iemand of het mogelijk is de cube op een lcd-scherm(dus geen lcd-tv) aan te sluiten,met een of ander verloopstuk,daar de cube geen vga uitgang heeft.Verder had ik graag geweten of je via die netwerkaansluiting misschien wel films die op je pc staan kan streamen naar je tv.(dus niet copieren naar de cube ,maar rechtstreeks van pc via de cube op tv kijken.

  71. Ik heb de 500GB aangekocht, alles werkt perfect uitgezonderd het netwerk deel.
    Volgens de handleiding gaan er in de toekomst nieuwe software updates zijn zodat je wanneer de Cube aangesloten is op een ingang van je router bestanden kan sturen via het thuisnetwerk.
    Dan moet het ook mogelijk zijn om via een FTP programma de Cube te voorzien van bestanden of deze te verwijderen.
    Hierop moeten we dus nog wachten

  72. Ja dit is perfect mogelijk,

    Wat niet mogelijk is echter is opnemen vanaf TV, tenzij je de TV laat opstaan op dat kanaal.
    Je kan wel een schedule ingeven maar dat geld maar voor één standaard kanaal genaamd VIDEO1.  Ik krijg absoluut geen andere channels te zien dan VIDEO1.   Iemand anders er wel in geslaagd om zijn analoge TV tuner te laden in EMTEC movie CUBE ?

  73. Ik ben tevreden gebruiker van een MVix maar die kan enkel weergeven. De Emtec kan als extra ook opnemen. Zijn er nog merken/types verkrijgbaar die eveneens kunnen opnemen? Overwegen jullie een vergelijkende test tussen de huidig beschikbare merken/types aub?

  74. Is het mogelijk om DVD movies die nu op een dvdschijfje staan van  4.7 GB om die over te zetten naar de de emtec en alzo kunnen bekeken worden op tv

  75. Kunnen jullie misschien eens een vergelijkende test doen tussen verschillende mediaplayers? (Emtec,LaCie Silverscreen ,conceptronic,e.a.)Denk dat er tegenwoordig bijzonder veel interesse is,in deze apparaten,en er toch maar weinig reviews over te vinden zijn.

  76. Kunnen jullie misschien eens een vergelijkende test doen tussen verschillende mediaplayers? (Emtec,LaCie Silverscreen ,conceptronic,e.a.)Denk dat er tegenwoordig bijzonder veel interesse is,in deze apparaten,en er toch maar weinig reviews over te vinden zijn.

Reacties zijn gesloten.