Thin clients halen alle toepassingen op server, zoals terminal vroeger deed op mainframe

0
214

Grafisch

De moderne variant van server based computing werkt echter net zoals een traditionele Windows-pc met een grafische gebruikersinterface. De combinatie van thin clients en applicatieservers is daarom voor eindgebruikers veel gebruiksvriendelijker dan de domme terminal en mainframe van weleer.

Server based computing is voor bedrijven en organisaties een interessant concept omwille van de mogelijke kostenbesparingen. In vergelijking met traditionele pc’s hebben thin clients lagere aankoopkosten, gaan tot twee à drie keer langer mee en zijn goedkoper om te onderhouden. Ook de beheer- en beveiligingkosten liggen lager dan bij traditionele pc’s.

Thin clients hebben op zichzelf bijna geen beheer nodig en het weinige beheer dat nodig is kan vanaf een centrale locatie worden uitgevoerd. Ook de installatie, het onderhoud en de beveiliging van applicatiesoftware valt goedkoper uit. Dit dient immers alleen nog centraal op de applicatieserver te worden uitgevoerd.

Bosanova RBT366

Thin client in een lcd-scherm: Bosanova RBT366

1
2
3
4
5
Vorig artikelSuper Multi-drives ondersteunen HD DVD en Blu-ray
Volgend artikelPanopticon
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.