Informix ‘Cheetah’ database geeft mainframe-capaciteit aan data centers

0
25

IBM introduceert Informix Dynamic Server (IDS) 11, codenaam ‘Cheetah’, een data server van de nieuwe generatie die voor het eerst mainframe-achtige continue beschikbaarheid en noodherstelmogelijkheden biedt aan wereldwijde data centers.
De nieuwe Informix Dynamic Server (IDS) 11 van IBM combineert verbeterde prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid met de mogelijkheid om massieve hoeveelheden complexe data aan grote snelheden af te leveren. IDS 11 leent technologie van IBM’s mainframe-systemen om als eerste in de industrie continue beschikbaarheid van gegevens en noodherstelmogelijkheden te bieden onafgezien van de geografische locatie van of de afstand tussen back-up data center sites. ‘IDS 11 levert onze klanten een superieure combinatie van lage kosten, betere prestaties, bijna handenvrij beheer en grotere betrouwbaarheid,’ weet Arvind Krishna, vice president IBM data servers. ‘De nieuwe mogelijkheden voor wereldwijde beschikbaarheid zijn uniek en zullen IDS in staat stellen om meer marktaandeel te verwerven in het data center.’ IDS 11 is ook geschikt voor kleinere bedrijven die geen grote IT-staf hebben. IBM citeert het voorbeeld van WorldWinner, een bedrijf dat Massive Multiplayer Online Games (MMOG) ontwikkelt en dat serieus naar IDS 11 kijkt om die massieve games op te draaien. Andere toepassingen zijn het opslaan van gegevens voor aanbieders van noodnummers zoals 911 in de V.S. of autorisatie voor Visa-kredietkaarten in de V.S. IDS 11 is krachtig genoeg om al die gegevens in ‘echte tijd’ af te handelen. Meer informatie over IDS 11 is te vinden op de website van IBM. Daar kan men ook een probeerversie downloaden.

Vorig artikelFilmindustrie verbiedt getal
Volgend artikelASUS maakt mobiel internet laagdrempelig met goedkope notebook
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.