Home Audio / Video

Van video naar dvd

53
344

Heb je thuis ook nog VHS-banden liggen die je op dvd wil branden? Plextor brengt daarvoor de ConvertX PX-AV200U op de markt.
Plextor ConvertX PX-AV200U
De ConvertX PX-AV200U van Plextor is een digitale videoconvertor met de nadruk op gebruiksgemak. Met dit product kan je oude videobanden of beelden van een analoge camcorder eenvoudig en voordelig omzetten naar dvd. Zo is het mogelijk om je oude en kostbare analoge opnamen te digitaliseren en ze te bewaren voor het nageslacht. Je kan aan de slag gaan door simpelweg het apparaat in een pc te pluggen via USB en de analoge bron aan te sluiten. De krachtige software van Plextor doet de rest. Met deze software kan je digitale bestanden bewerken en Hollywood-achtige films met professionele overgangen en titels maken. Bij aankoop van de ConvertX wordt ook Presto’s Digital Converter (conversiesoftware) en VideoWorks (videobewerkings- en dvd/vcd-authoringsoftware) meegeleverd. Volgens Plextor zijn deze programma’s ideaal voor beginners, maar ook krachtig genoeg voor meer ervaren gebruikers. De Plextor ConvertX PX-AV200U is vanaf mei 2007 verkrijgbaar, de adviesprijs werd ons niet meegedeeld.

53 REACTIES

  1. hallo een vraagje destijds kocht ik video convertx van plextor PX-AV200u ik ben door verhuis en formatie van pc niet meer in het bezit van de software die nodig is om de vhs banden over te zetten via pc op dvd en vind deze ook nergens op het net .Mijn vraag weet je toevallig waar ik deze kan bemachtigen al dan niet tegen betaling mvg ch

  2. Ik heb sinds deze week ook de Plextor ConvertX PX-AV200U gekocht om video’s om te zetten naar een digitaal formaat. Omdat mijn videorecorder alleen een scart-aansluiting heeft, heb ik de volgende scart to tulp-stekker gekocht: http://tinyurl.com/qrx7tv

    "Met vergulde 24k pluggen. Geschikt om een DVD speler of een videocamera met een RCA uitgang via de scart ingang op een TV aan te sluiten. De andere 2 RCA pluggen zorgen voor het stereo geluid.
    Shortcode: V6
    SPECIFICATIONS:
    Cable: Double shielded
    Color: Black
    Lenght: 1.5m
    Plugs: Scart <-> 3xRCA
    Goldplated
    Scart lock system.
    Scart switch in/out
    Pearl chrome-plated metal shell"

    Daarna heb ik deze scart in mijn video gedaan en de drie tulpjes in de Plextor (dus de composite-versie), maar helaas, ik krijg geen beeld en geen geluid op mijn laptop en ik heb geen flauw idee wat ik fout doe. Jullie wel?

  3. Ik zit met precies hetzelfde probleem als Guest_Marc heeft gepost op 2008/3/2.

    Citeer:
    ik heb een vraag over de kwalitieit van de digitale bestanden. Die valt me erg tegen. Een erg grove pixel, ik zie dat al op de pc en ook als ik de dvd op de TV afspeel is het erg matig. Ik zie duidelijk allemaal vierkantje blokjes. Kan dat een technische reden hebben of ligt dit aan de kwaliteit van dit apparaat?

    Kan iemand dit probleem verklaren?

  4. Het lijkt erop dat er iets niet goed gegaan is met de installatie. De-installeer de drivers en software terwijl het apparaat nog in de computer steekt en verwijder het dan. Herstart. Installeer nu eerst de software (kijk op de site van Plextor of er een update is) en steek dan pas het apparaat weer in. Installeer als Administrator! (Rechts klikken op het installatiebestand en kiezen "Uitvoeren als Administrator".) Lukt het nu?

  5. Ik heb een probleem op vista en dat is dat ik wel geluid krijg maar geen beeld
    Als ik verder in de computer zoek vind ik dat de computer alleen maar het geluid van het appraat "ziet" maar het beeld is een raadsel en op geen manier te krijgen
    weet je daar iets over ???
    koen

  6. goedemiddag,
    heb ook een probleem met de Plextor converter:
    foutmelding : opnamefout , geen beeld en geen geluid.  nieuwe bekabeling gebruikt en aangesloten aan de voorkant van mijn tv werkt het wel, dus gaat het mis bij de converter. ook van een andere geluidsbron werkt het niet. alles geinstalleerd volgens handleiding, converter wordt redelijk warm.  pc : winxp, P4, 1.25 gig memory.
    wat kan er fout zijn ?
     
     
     

  7. Wat is de naam van het programma? Kijk ook eens in het regelpaneel van Windows bij de geluidsinstellingen: zorg dat de juiste kanalen geactiveerd zijn (met meerdere geluidsbronnen kan Windows soms in de war raken en gebruikt software vaak het verkeerde in- of uitgangskanaal).

  8. Zou ook iets willen vragen: Wij kochten recent de software van plextor model px av200u/T3B teneinde filmpjes opgeslagen op een mini dv van Sony te kunnen bekijken en overztten op CD op mijn pc.
    Installatie was ok maar géén geluid ( versie windows xp), kabels nochtans goed aangesloten en de volume regelingen staan allemaal open.
    De persoon die ons dit programma verkocht vond géén oplossing .
    Weet U waaraan dit kan liggen ?

  9. Hello,
    Bedankt voor al de info maar het is opgelost door een kennis van U. Er was een misverstand met het programma dat ik moest aanklikken. Bij het opstarten van de laptop kwam steeds het verkeerde programma te voorschijn en ik was te dom om dat op te merken daar het met de camera van de pc het wel lukte. Nogmaals bedankt voor de snelle service van jou.
    Groetjes,
    Pierre

  10. @Pierre #44: Zetten we alles eens op een rijtje: jouw opstelling werkt met je camcorder, dus is de Plextor OK en de verbinding naar de computer OK. Bijgevolg ligt het probleem ofwel bij de videorecorder, ofwel bij de kabel videorecorder/Plextor, ofwel ergens in de software op de PC. De eerste twee zijn meestal vrij eenvoudig te controleren. Steek de Scart-kant van de kabel zoals besproken in #35 in de videorecorder. De meeste TV’s hebben ook een External Input, gewoonlijk vooraan 3 tulpstekkers geel/rood/wit. Verbreek dan de normale (scart-)verbinding videorecorder/TV, en verbind alleen de gele tulpstekker van de kabel met de TV en start de videorecorder. Nu zou je beeld (zonder geluid) op TV moeten krijgen. Is dat niet het geval, probeer dan ergens bij vrienden een andere videorecorder te lenen. O ja, ik hou de discussie liever op het forum, omdat andere lezers met soortgelijke problemen er dan ook baat bijj hebben. 

  11. Dag Paulus, bedankt voor het vlugge antwoord. Heb zo’n kabel zoals op de foto met in en uitgang knop en de kabel reeds aan verbonden. Ingestoken in de video op dezelfde plaats als de kabel die naar de TV gaat. Heb ook de beide standen van de knop gebruikt. Steeds negatief. Moet er soms iets ingesteld worden via de software. Zoja waar zou ik dat kunnen vinden. Dank bij voorbaat en groetejs van Pierre. Indien je wenst kan je me uw GSM nr laten geworden op mijn  prive mail en kan ik desnoods indien je dat wenst natuurlijk even telefonisch kontakteren.

  12. @Pierre #41: Pierre, je hebt waarschijnlijk hetzelfde probleem als één van de vorige lezers – lees in dit verband eens mijn antwoord onder #9, en desgevallend #35 als oplossing?

  13. @Piet44 #40: Zover ik weet is de bijgeleverde software (VideoWorks) alleen in het Engels beschikbaar – tenzij andere gebruikers mij hier tegenspreken?

  14. Geachte Heren, Ik heb het toestel aangeschakeld en kan zonder problemen via de camcorder opnames doen. Het lukt echter niet via de videorecorder. Wat doe ik verkeerd? Zoja hoe kan ik dit oplossen. Dank U Groetjes, Pierre

  15. hallo, ik overweeg ook convertX-AV200u te kopen,maar de software is die ook in het nederlands ?. groet piet

  16. ik heb een vraag over de kwalitieit van de digitale bestanden. Die valt me erg tegen. Een erg grove pixel, ik zie dat al op de pc en ook als ik de dvd op de TV afspeel is het erg matig. Ik zie duidelijk allemaal vierkantje blokjes. Kan dat een technische reden hebben of ligt dit aan de kwaliteit van dit apparaat?

  17. @Hans: De aansluitingen op of aan toestellen zijn zowat altijd vrouwelijk.Vandaar dat de meeste verbindingskabels M / M zijn, soms vind je ook M / F indien bedoeld als verlengkabel. In jouw geval dus: inderdaad, een korte M / M kabel aanschaffen. Misschien bestaan er ok verlooppluggen M / M, daar ben ik niet zeker van. Verlooppuggen F / F bestaan in ieder geval wel.

  18. Hallo,

    Ik heb de plextor PX-AV200U gekocht en ben hem nu aan het aansluiten.
    Helaas heeft de plextor alleen maar vrouwelijke aansluitingen (behalve de USB uiteraard).

    Ik vind dit vreemd omdat alle aparaten ook vrouwelijke uitgangen hebben.
    Moet ik nu ook kabels kopen met male/male aansluitingen?
    Niet handig!

    Hans Klooster

  19. @Evert #34: Je hoeft die bestanden niet per sé te branden op een DVD, waarvan we allemaal weten dat het risico er in zit dat ze na verloop van jaren onleesbaar worden.  Een zeer goede oplossing is bvb. een externe harde schijf met USB aansluiting, alleen is het dan niet altijd even simpel om ze op TV weer te geven. Is dat een "must", dan kun je bvb. opteren voor een mediaserver + mediaplayer.

  20. @Freddy #33: Wanneer je videorecorder alleen maar een Scart aansluiting heeft, koop je best een verloopplug Scartt naar Composite of Scart naar S-video (zie bijgevoegde figuur). Zo’n plug kost maar enkele euro en is te koop in de meeste multimediazaken.

  21. Ik ga hem ook kopen denk ik, maar het is toch niet zo dat, wanneer je met de Plextor je films op de pc hebt gezet, je ze per se hoeft te branden? Je kan ze toch ook gewoon op je computer bewaren?
    Groetjes Evert

  22. Goede middag
    Ik heb gisteren al een mailtje verzonden, maar weet niet of dit is aangekomen. Ik wil een Plextor ConvertX PX-AV200U aanschaffen. Hoe moet ik deze op de computer/videorecorder aansluiten. PC werkt onder XP en Notebook werkt onder Vista. Aansluiten op de computer is wel duidelijk ,maar aansluiten op de videorecorder niet, omdat deze recorder alleen een scartaansluiting heeft. Hebt u advies voor mij ? Kan ik de converter aansluiten op de TV die verbonden is met de recorder ?
    Bedankt  voor uw advies
     
    Groetjes,
    Freddy Scholte-Lubberink

  23. @Toffels #31: Het omzetten van een videoband naar een DVD gebeurt in feite in meerdere stappen. In een eerste stap zal de Plextor ConvertX het signaal van de videorecorder aanpassen en naar je pc sturen. Hierbij moet je geen problemen verwachten. Dan gaat de meegeleverde software dat signaal bewaren in één of ander bestandsformaat. De meegeleverde software is VideoWorks, wanneer je naar de website kijkt ( klik hier – en kies Produce) dan zie je alle mogelijkheden, daar zal wel iets tussenzitten dat bruikbaar is. Maar de volgende stap is het branden op schijf. Sommige branders kunnen niet alle types DVD aan ( +R, -R, +RW, -RW…en dan spreken we nog niet over Double Layer of Blu Ray) en omgekeerd, niet alle DVD-spelers kunnen alle types DVD lezen. Daar moet je dus wel even op letten!

  24. Ik zou graag een Plextor ConvertX PX-AV200U aanschaffen, maar voordat ik dit doe, zou ik graag weten in welke formaten ik op de dvd kan schrijven, om te kijken of mijn dvd-speler die dvdeetjes wel kan afspelen. Mijn dvd-speler aanvaard DVD-discs, Video-CD’s/Super VCD’s, CD’s, Divx-video en WMA/MP3 JPEG-discs. Zal dit lukken?

  25. Ik heb al vanalles geprobeerd, maar meer dan een zwart-wit beeld krijg ik niet.
    Iemand enig idee waar dit kan aan liggen ?
    Dank bij voorbaat voor elk antwoord.

  26. @ anonymous #27: Ik lees dat het programma "Videoworks" meegeleverd wodtt, en daarmee zou het bewerken (toch zeker de zaken die jij vraagt en nog veel meer) mogelijk moeten zijn.

  27. Weet niet of mijn vraag op dit forum past? Maar toch effe proberen. Kan je met deze converter en zijn software eerst vhs film copieren naar de pc, de film bewerken(ttz er hier en daar stukken tussenuithalen) en er daarna geluid opzetten. En dan de ‘nieuwe film met nieuw geluid’ op dvd branden?

  28. @ Ton #25: Aangezien de pc ook vastloopt bij andere programma’s (back-up) die op zich niets met de Plextor te maken hebben, is er duidelijk nog iets anders mis met de configuratie van je pc. Misschien best eens volledig opnieuw installeren? Vergeet uiteraard niet al je documenten e.d. te bewaren!

  29. Heb acronis gedouwnload  daarna Adobe 8.1 voor de helpfile tijdens de backup echter sloeg de computer weer vast waardoor ik de de computer moest resetten maar bij het opstarten steeds uitviel  op het moment dat het buro blad vol stond met iconen en moest ik via veilige mode een herstel punt gepakt vlak voor Aronis maar dit hielp niet toen een herstelpunt van 2 dagen eerder dit nu hielp wel waardoor ik je nu weer kan schrijven maar de software van de Plextor zit niet meer op min computer , is het een irq probleem of kunnen er doch dingen in het register staan ? ik ga nu de comp afsluiten en morgen weer opstarten en hoop dat dit lukt

  30. @ Ton #23: Ik vermoed dat het kijken in Windows Verkenner en daarna de foutmelding eerder een toeval is, door alleen te kijken kan je normaal gesproken niet veel verkeerd doen. Ik zou in jouw geval eerst een image nemen van je C schijf (bvb. met Acronis True Image, maar andere producten zijn uiteraard ook goed), dan kan je daarna experimenteren zoveel je wil – mislukt het, zet je gewoon de image terug. Het is inderdaad niet uit te sluiten dat één en ander niet compatibel is met jouw systeem, maar dat kan aan zowat alles liggen wat in je pc steekt, van videokaart tot te weinig geheugen, van geluidskaart tot een foutje bij het installeren van de software.

  31. Heb zins 17-10-2007 een convertor gekocht .eerst de software geinstalleerd toen de kabel aangesloten alles werkt opnemen  afspelen maar door nieuwsgierig te zijn keek ik bij verkenner in de desbetreffende map waar de gegevens worden opgeslagen en toen liep de computer vast , na diverse keren een ander herstel punt in veilige modes te hebben gereset kan ik mijn computer weer gebruiken je moet weten dat de computer wel steeds opstarten maar dan weer uitviel en weer opstarte etc. etc nu durf ik de software niet meer te installeren hoe nu verder , ik denk dat of de software van windows beschadigt is of ik heb een conflict met de desbetreffende software of hardware. met vriendelijke groeten Ton

  32. @ bernardo #21: Ja maar Bernardo, in het artikel kan je lezen "Bij aankoop van de ConvertX wordt ook Presto’s Digital Converter (conversiesoftware) en VideoWorks (videobewerkings- en dvd/vcd-authoringsoftware) meegeleverd". Die software heb je uiteraard nodig om videobanden naar DVD om te zetten. Als er bij jouw hardware geen software meegeleverd werd, moet je terug naar de winkel!

  33. Begin juli 2007 heb ik zo een apparaat gekocht "ConvertX PX-AV200U".
    Mij werd telefonisch door Central Point Amsterdam(Amstelveen) verteld dat het "Plug & Play" is.
    Ik ben nu twee maanden verder en kan nog geen video-band op een schijfje gebrand krijgen.
    Ik heb geen software installatie CD meegeleverd gekregen dus het moet echt P&P zijn dit apparaatje.
    Als er een installatie CD bij moest zijn weet ik niet en kan dat ook niet zien bij de meegeleverde informatie en via het internet is het ook niet duidelijk. 
    Heeft u voor mij de nodige info hoe ik mijn video-banden met dit apparaatje wel op een schijfje kan branden. Waar kan ik de zo nodige software achterhalen?
    Ik ewkwn op uw hulp want dit ook een mooie hobby.
    Groetjes, Bernardo

  34. @ denis #19: Nee, Denis, de Plextor ConvertX PX-AV200U is een conversie-toestel en heeft dan ook geen eigen lens.

  35. hallo,bedankt voor de reply,maar ik heb mijn vraag ook naar plextor gestuurd,en zij antwoorden hetvolgende:

    Ik lees dat u een scart converter gebruikt, weet u zeker dat deze werkt ?
    Uw televisie heeft mogelijk wel ingangen waarop u deze kabel kunt aansluiten, kijk op deze manier even of de kabel goed is.
    Ook kan het zijn dat u uitgangen en ingangen op uw video hebt, of dat 1 set poorten voor bijde gebruikt kunnen worden.
    In het laatste geval moet u controlleren of ze ingestelt zijn als uitgangen.
    Mocht de kabel wel werken maar kijgt u alsnog geen beeld, kunt u mij dan iets meer informatie verschaffen over de instellingen die u gebruikt en wat voor software en hardware u gebruikt in uw computer ?
    Het zou makkelijk zijn als u even een px-info logboek meestuurd, hier staat namelijk alle hardware in die u computer bevat met de geinstaleerde drivers.
    ik ga het allemaal eens opnieuw proberen,en hopelijk lukt er wel iets.
    nb:ik heb 2 videorecorders 1van deawoo(scartpoort en 2tulpstekker aansluitingen geel/wit) en 1 van panasonic(enkel met scartpoort)
    alle info is van harte welkom

  36. Dag Davy, Van de door jou beschreven "scartplug met 3 tulpstekkers"  bestaan er 2 uitvoeringen: een IN en een OUT. In jouw geval heb je natuurlijk een OUT nodig, maar gezien er uitwendig tussen beide modellen weinig of geen verschil te zien is vermoed ik dat jij met het verkeerde type opgezadeld zit. Andere mogelijkheden: in de software voor de opname is een verkeerde bron geselecteerd, ofwel heb je wel de juiste bron maar staat de (digitale) schuifregelaar voor de signaalsterkte helemaal op nul.

  37. hallo,
    ik heb volgend probleem,ik heb de PX AV 200U,gekocht.
    software geinstalleerd ,en vervolgens begonnen met converteren.
    maar,..,ik heb een scartkabel aangesloten met 3tulpstekkers,maar ik krijg noch beeld nog geluid.
    heb dit met verschillende video toestellen geprobeert en ik kom geen stap verder.
    wat moet ik doen???
     
     

  38. @Lucky: Zo raar is dat niet, Lucky. Tijdens de opname hoor je het geluid van de bron, dus een signaal aan de ingang van de pc. Ook wanneer je niets aan het opnemen bent, hoor je nog geluid – bij wijze van spreken is dat gewoon een doorverbinding tussen de ingang van de pc en de uitgang naar je luidsprekerboxen. Bij het afspelen hoor je echter geluid van een bestand.  Je zegt dat bij het afspelen van andere bestanden op MediaPlayer (MP) je bij  het geluid wél hoort, dus ligt het niet aan MP. Bij gevolg moet het mislopen bij de opname: het binnenkomend signaal gaat wel naar de uitgang naar je boxen maar niet naar de opname-software. Ik heb die software momenteel niet geïnstalleerd, maar zoek eens bij de opties naar iets dat op "source" lijkt, en probeer eens enkele andere instellingen?

  39. @pvdster: aangezien het geluid doorkomt maar geen beeld is het vrijwel zeker de verbinding tussen beide toestellen, en ik zoek het in de S-video. Probeer eens een gewoon kabeltje tussen de (gele) tulpaansluitingen? Als het geluid goed werkt laat je de S-video daarnaast gewoon zitten.

  40. Ik heb ook zo’n plextor en een scrart plug (in/out) ik ktijg geluid maar alleen maar grijze sneeuw op beeld :(\
    Op de scartcplug heb ik een s-video kabeltje aangesloten naar de PC-AV200u
    Enig idee?

  41. Sorry Paulus voor de late reactie maar ik kom nu uit vakantie!

    Het is zoals jij vermeld hebt: met een scart plug is het gelukt;de scart plug op OUT gezet en toen lukte het wel.
    Ik kan rechtstreeks opnemen op dvd,het werkt fantastisch!

    Bedankt

    Paul

  42. Ik heb er ook net een gekocht en heb het volgend eigenaardig probleem onder XP.
    Met de digital converter software kan je dus de videofilm laten spelen op het computerscherm en dan bepalen welke stukjes je wilt opnemen onder de vorm van bv een mpg (MP2 genoemd) bestand.
    Het gekke is dat ik tijdens het opnemen op mijn PC wel perfect beeld en geluid heb, maar als ik dan het resultaat (het mpg bestand) wil afspelen met de mediaplayer heb ik wel beeld maar geen geluid. Blijkbaar wordt het geluid niet mee opgenomen?
    Met mpg filmpjes van een andere bron komt het geluid gewoon mee. het ligt dus niet aan mijn mediaplayer.
    Bij het wegschrijven op DVD : juist hetzelfde probleem.
    Waar kan dat aan liggen ?

  43. Dag Paul,  wat er nu precies mis is bij jou is van op afstand niet zomaar te zeggen. Dat kan elke schakel in de keten zijn: VHS recorder, toestelletje zelf, USB-verbinding, software… Heb je noch beeld noch geluid, dan gok ik op de VHS. Ben je zeker dat je VHS langs die aansluitingen een signaal uitzendt? Veel recorders hebben vooraan en/of achteraan ook van die rood/wit/gele tulpjes, maar dat is dan een INgang, geen UITgang! Probeer dat eens uit met het geluid (=rood of wit): laat je VHS spelen, en verbind de rode of de witte met een radiootje of stereoinstallatie – eender wat als het maar een Cinch-ingang (tulp) heeft. Hoe te verhelpen: in de handel kan je voor enkele euros een Scart-plug kopen met daarop ook de 3 tulpaansluitingen. Let op: er bestaan zo scartpluggen  voor IN, voor UIT of met een schakelaartje in/uit. Succes, laat ons maar iets weten!

  44. Ik heb ook zo’n converter gekocht!
    Heb alles geinstalleerd maar ik krijg geen beeld,alleen een zwart beeld,zowel bij Windows movie maker als bij de bijgeleverde software ‘digital converter’.Heb alles juist verbonden met vhs speler: rood-rood,wit-wit,geel-geel.
    De converter wordt wel warm,misschien normaal??
     
    Wat doe ik verkeerd? Heb winXp en genoeg geheugen en alles in orde!
    Dank,
    Paul

  45. Dag Thecla,
    Vervelend natuurlijk, de aansluitingen op toestellen zijn bijna altijd Vrouwelijk, maar zodra er een snoer aanhangt eindigt dat zowat altijd in een Mannetje. Het gemakkelijkste in jouw geval  lijkt me om een verbindingssnoer te kopen, met aan beide zijden 3 mannetjes. Ook te koop in zowat elke doe het zelf winkel type Brico of in de Hifi-afdeling van bvb Carrefour.
     

  46. Ik heb de converter gekocht, maar ik kom er niet uit. De aansluiting die op de converter zitten zijn precies dezelfde als op de (bijvoorbeeld) de videorecorder. Deze kun je dus niet aansluiten want het zijn beide vrouwtjes.
    Misschien heeft iemand ervaring hiermee dan zou ik dat graag willen weten.
    Alvast bedankt.
     
    Thecla
     

  47. Nee, Michael, het werkt niet met Mac. Op de website van Plextor staat onder de system requirements vermeld "Operating system = Windows XP/Vista".

  48. Werkt deze ook op een Mac? En de bijgeleverde software, werkt die ook op een Mac?

  49. Werkt die ook met een lichtere laptop in zijn soort. Ik heb een Toshiba Satellite A 50
    Gaan die standaard kaarten het uithouden en zwaar genoeg zijn?

Comments are closed.