Geïntegreerde netwerkbeveiliging beschermt bedrijfsnetwerk

1
43

Het gespecialiseerde weekblad Data News publiceerde eind vorig jaar een test van UTM’s waarbij de ZyWall 70 UTM van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Zyxel heel goed scoorde. Deze UTM, die bij ons wordt verdeeld door Valadis, kost iets meer dan duizend euro en biedt volgens de testers toch een heel goede bescherming voor kleinere netwerken.

De best presterende UTM was de FortiGate 400A van marktleider Fortinet, maar daar hangt een prijskaartje aan vast van meer dan 10.000 euro.

Data News was ook zeer positief over de aXs Guard Enterprise 1500 van de Mechelse firma Able, die iets meer dan 3.500 euro kost. Able, dat eind vorig jaar werd overgenomen door het Amerikaanse Vasco Data Systems, hanteert een interessante upgradepolitiek. Als u wil upgraden van een lagere naar een hogere versie van de aXs Guard dan hoeft u alleen het verschil in prijs tussen de twee oplossingen te betalen (ongeacht hoe oud uw huidige toestel is) en niet zoals bij andere fabrikanten het nieuwe toestel in zijn geheel. Dit geldt alleen voor wie een lopend onderhoudscontract heeft. Naast aanschafkosten moet u inderdaad ook nog rekening houden met maandelijkse of jaarlijkse gebruikskosten. Die kunnen volgens Data News oplopen van 20 tot 250 euro per gebruiker per maand, al naargelang het type UTM.

1
2
3
Vorig artikelMultimediaprojectoren voor zakelijk gebruik
Volgend artikelNieuwe bedrijfsdesktop-pc en server met efficient energieverbruik
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. "FortiGate400 presteert het beste in de test, maar daar hangt een prijskaartje aan". Er zijn ook lichtere FortiGate-systemen, met precies dezelfde functionaliteit en voor een lagere prijs. De keuze van het systeem en dus de prijs is afhankelijk van de omvang van de gebruikersorganisatie. Overigens hanteert Fortinet een box-only licentiesysteem. Men betaalt voor de appliance en voor de ingeschakelde securityfunctionaliteit (firewall, VPN, antivirus, antispam, intrusion prevention, antispyware, webfiltering, trafic shapng) onafhankelijk van het aantal gebruikers dat erop is aangesloten.     Theo Loth

Reacties zijn gesloten.