Sony PlayStation 3 moet direct na aankoop worden geüpdated

0
71

De Sony PlayStation 3 is eindelijk bij ons verkrijgbaar. Sony brengt in Europa alleen de duurdere versie van zijn nieuwe console uit. Toch zijn zowat alle 54.000 consoles die voor de Benelux-introductie werden gereserveerd al verkocht.
Sony PlayStation 3

Na de introductie in de V.S. en Japan in november van vorig jaar komt de PlayStation 3 (PS3) eindelijk ook in Europa op de markt. Door technische en logistieke problemen slaagde eletronicagigant Sony er niet in de nieuwe spelconsole vorig jaar in één keer wereldwijd te lanceren. Sony zal eind deze maand wereldwijd zes miljoen exemplaren van de nieuwe console hebben verkocht. Daarmee komt het volgens marktonderzoeker NPD Group op de derde plaats van het aantal verkochte nieuwegeneratie-spelconsoles, na Microsoft met de Xbox 360 en Nintendo met de Wii.
In de V.S. werden er volgens NPD in februari overigens nog dubbel zoveel exemplaren van zijn voorganger PlayStation 2 verkocht. De PS3 ging 127.000 keer over de toonbank, tegenover 295.000 keer voor de PS2, 228.000 voor de Xbox 360 en 335.000 voor de Wii.

Nieuwe dvd-formaat
Voor de Europese lancering zijn er een miljoen PS3’s beschikbaar. De Benelux moet het bij de lancering stellen met 55.000 exemplaren, waarvan er al 44.000 in voorverkoop zijn verkocht. (Aparte cijfers voor België kon Sony ons niet geven.)
Waarnemers verwachten echter geen serieuze tekorten, want Sony brengt bij ons voorlopig alleen de duurste versie van de PS3 op de markt. Die kost 599 euro en is daarmee een pak duurder dan zijn belangrijkste concurrenten. De Xbox 360 is verkrijgbaar vanaf 280 euro, terwijl de Wii 248 euro kost.

Sony PS3 Blu-ray disc
Sony PS3 Blu-ray disc

1
2
3
4
5
Vorig artikelVernieuwende harde-schijf-camcorders
Volgend artikelMultimediacomputer met gps-functionaliteit in zakformaat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.