Adobe presenteert nieuwe software voor digitale fotografie

0
33

Met Photoshop Lightroom biedt Adobe professionele fotografen software waarmee ze grote aantallen digitale foto’s kunnen importeren, bewerken en presenteren.
Adobe Photoshop Lightroom 1.0
Na een stevige publieke beta-testfase, waarbij meer dan 500.000 fotografen hielpen, stelt Adobe nu Photoshop Lightroom 1.0 voor. Photoshop Lightroom is software waarmee professionele fotografen grote aantallen digitale foto’s kunnen importeren, bewerken en presenteren. In de definitieve versie werden nog verbeteringen aangebracht in de Library- en Develop- modules en werden de componenten Slideshow, Print en Web verbeterd. In de Library helpen nieuwe tools waarmee keywoorden toegevoegd kunnen worden fotografen bij het filteren van grote collecties. Met additionele tools kunnen kleurnuance, verzadiging en helderheid aangepast worden om beelden preciezer en intuïtiever te bewerken. De features ‘Clone’ en ‘Healing’ bieden non-destructive edits om oneffenheden op de lens te corrigeren op een of meerdere beelden.

Hoge kwaliteit raw-processing

Photoshop Lightroom werkt met Adobe Camera Raw-technologie en ondersteunt meer dan 150 native raw-bestanden, als aanvulling op JPEG en TIFF. Deze ondersteuning betekent dat fotografen Lightroom kunnen gebruiken met de allernieuwste camera’s op de markt. Naast het importeren kunnen bestanden geconverteerd worden naar de Digital Negative-specificatie (DNG), een industriebreed initiatief om een universeel bestandsformaat te creëren voor het oplossen van problemen in de workflow en de archivering.
Adobe biedt Photoshop Lightroom, dat half februari verkrijgbaar is, aan tegen een speciale introductieprijs van 199 euro tot 30 april 2007. Daarna zal het product verkrijgbaar zijn tegen een verwachte prijs van 299 euro.

Adviesprijs
Adobe biedt Photoshop Lightroom  aan tegen een speciale introductieprijs van € 199 tot 30 april 2007. Daarna zal het product verkrijgbaar zijn tegen een verwachte prijs van € 299.
Systeemvereisten
Aanbevolen systeemeisen: Macintosh OSX 10.4.3, 1GHz PowerPC G4 processor of Microsoft Windows XP SP2, Intel Pentium 4 Processor en 768 MB RAM en een beeldscherm met een resolutie van 1024 x 768 pixels.  Adobe Photoshop Lightroom is een Universal Binary-applicatie en zal draaien op PowerPC’s en nieuwe Intel-gebaseerde Macintosh-systemen.
Vorig artikelNeem notities op gewoon papier en digitaliseer ze
Volgend artikelGegevens toevoegen aan digitale foto’s
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.