Home Hardware

Neem notities op gewoon papier en digitaliseer ze

3
445

De Digimemo A502 ziet eruit als een doodgewoon schrijftablet: een plastic plankje met een A5 notitieblok en een pen. Alleen enkele drukknopjes en een klein statusschermpje verraden dat hier meer aan de hand is: het is een digitaal notitieblok. Kostprijs: 115,00 euro.
Acecad Digimemo A502
In de verpakking vind je naast het eigenlijke Digimemo tablet nog een pen, een USB-kabel, een cd-rom met software en een (Engelstalige) handleiding. Voor de voeding van het tablet krijg je verder 4 AAA batterijtjes meegeleverd plus een knoopbatterij voor de pen. Op het tablet zit al een blok A5 papier, en goed verborgen onder een schuifklepje zitten twee reserve stiften voor de pen.
De Digimemo A502 zelf is een antracietkleurig tablet van 309 x 209 mm. Op enkele millimeter na is dat even groot als een velletje A4. Het blok papier dat er op ligt is slechts van het formaat A5 (150 x 211 mm) en wordt stevig op zijn plaats gehouden door een richel in het tablet. De Digimemo is wel behoorlijk zwaar: 678 gram, inclusief batterijen en een nieuw blok A5 papier. In tegenstelling tot wat je soms bij soortgelijke tabletten aantreft, gaat het hier om een blok doodgewoon papier, zoals je die in zowat elk warenhuis kunt kopen.
Op de linkerkant van het tablet staan keurig onder elkaar vier zilverkleurige drukknopjes. De symbolen zijn duidelijk: vorige pagina, volgende pagina, nieuwe pagina, pagina wissen. Boven die drukknoppen zit een monochroom LCD-schermpje van 17 x 26 mm. Hierop lees je het nummer van de bladzijde, of het een lege dan wel een reeds beschreven pagina betreft en nog wat andere nuttige info over het toestel zelf.

Compact Flash
Bovenaan rechts zit een vijfde drukknop voor het in- en uitschakelen van het tablet. Een metaalkleurig deel bovenaan het tablet geeft de optische illusie dat het een clip is om papier tussen te steken of zo, maar in feite is het de afdekplaat van het batterijcompartiment annex ligplaats van de Compact Flash geheugenkaart, maar daarover zo dadelijk meer. Helemaal achteraan zit een mini USB plug.

3 REACTIES

  1. Niet echt een goede aanrader, de Logitech en de Notetaker. Je zegt zelf al dat voor de Logitech speciaal papier vereist is. Dat is vreselijk duur. De oplaadbare pen is ook nog eens binnen twee uur leeg! Als je de Logitech bij Office Centre kunt kopen met 50% korting weet je wel genoeg, toch?
    Een vergelijking met de Notetaker slaat helemaal nergens op. De Notetaker is 100 dpi en de DigiMemo 1.000 dpi! Dan snap je toch wel dat de resultaten niet te vergelijken zijn?!
    En voor de Notetaker heb je toch ook een schrijfblok nodig? De DigiMemo weegt inclusief batterijen 560 gram. Als dat te zwaar is voor je, zul je zeker ook geen mobiele telefoon hebben???
    Kijk op http://www.usb-hype.com voor alle informatie.

  2. als je overweegt om zo’n grote/zware plank aan te schaffen zou ik zeker eens kijken naar 2 andere producten, 1 de mobile notetaker 2 logitech. Hierbij heb je alleen een pen nodig en werkt ook met myscript notes welke er bij beide standaard wordt geleverd. de Mobile notetaker heeft wel als voordeel dat die op elk soort papier kan schrijven. de logitech werkt met speciaal papier meer informatie is te vinden op http://www.logitech.com en http://www.notetaker.nl

Comments are closed.