Grote collectie sharewaregames

1
193

Het hoeven niet altijd superdeluxe (en lees dure) games te zijn die je kunnen vermaken. Wie zin heeft in een potje ouderwets gamen vindt wellicht iets van zijn gading tussen de sharewarespelletjes in het XP Spelletjes Megapack dat Easy Computing net voor de zomermaanden op de markt bracht. Bieden ze een leuk tijdverdrijf voor de minder zonnige vakantiedagen? DiskIdee opende de spelletjesdoos…
ec_xpspelletjes_box
Easy Computing is niet echt bekend in de gamewereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in computerboeken en softwaretitels. Maar af en toe brengen ze ook wat frivolere titels uit. Met XP Spelletjes Megapack gooien ze vier cd’s vol met shareware-spelletjes op de markt. Shareware is volgens Van Dale "software die gratis wordt verspreid, maar waarop de auteur wel copyright heeft (het is de bedoeling dat tevreden gebruikers zich laten registreren en rechten betalen)".
Eens je de installatie achter de rug hebt, krijg je een hoofdscherm waar je de verschillende gamesoorten kan selecteren. Het zijn er negen:

– Actie
– Avontuur
– Educatief
– Kaartspel
– Strategie
– Arcade
– Denkspel
– Internet
– Simulatie


Het hoofdscherm

Wanneer je je keuze aanklikt, verschijnt er een lijst vol met games. Als je vervolgens op een game klikt, komt er een korte beschrijving en een fotootje tevoorschijn. Er wordt ook vermeld op welke van de vier cd’s het spelletje zich bevindt. Telkens als je van soort game verandert, moet je een andere cd in je computer steken.
De meeste spelletjes moet je eerst nog installeren voordat je ze kan spelen. Bij andere hoeft dat niet. Door deze installaties komt je harde schijf vol te staan met kleine programma’s en de meeste games zetten dan nog eens automatisch een snelkoppeling op je bureaublad. Niet erg ordelijk dus!
De zoekfunctie in het programma werkt wel goed. Je kan de omschrijving of de titel van je gezochte spel invoeren en het programma vindt je game binnen de twee seconden.

1
2
Vorig artikelNieuwe camera’s in de LUMIX-reeks
Volgend artikelMicrosoft strijdt tegen illegale software

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.