Home Hardware

Krachtbal geneest of voorkomt een muisarm

60
197

Het lijkt op het eerste zicht niet meer dan een gadget, maar de PowerBall heeft heel wat in zijn mars. Door regelmatig te oefenen met deze krachtbal kun je de risico’s op een muisarm voorkomen.
powerball
Werken met een computer is niet zonder risico. De kans op pijnlijke schouders, ellebogen of handen door een verkeerde typehouding of verkeerde houding bij het gebruik van de muis kan vroeg of laat leiden tot pijnlijke en moeilijk te genezen ziekten, zoals Carpal Tunnel Syndrome (CTS) of een muisarm. De kans op dit soort Repetitive Stress Injuries (RSI) kun je verkleinen door oefeningen te doen. De Nasa ontwikkelde in 1979 al een Gyro Exerciser na klachten van astronauten die na hun terugkeer van een ruimtereis lichamelijke problemen ondervonden door de lange periode van gewichtloosheid. De PowerBall van het Taiwanese bedrijf NanoSecond is zo een Gyro Exerciser. Het is een doorschijnende bal met een diameter van 7,1 centimeter waarin een gyroscoop is bevestigd. Afhankelijk van het model kan die speciaal uitgebalanceerde rotor snelheden van 15.000 omwentelingen per minuut bereiken en ongeveer 18 kg aan torsiekracht genereren.

Powerball_reeks.jpg

Trainingsapparaat
Er bestaan verschillende modellen in verschillende kleuren en wij bekeken de PowerBall Amberlight die als extraatje ten opzichte van het basismodel ingebouwde LED-lichtjes heeft die feller gaan branden naarmate de rotor van de PowerBall sneller beweegt. Want dat is precies de bedoeling van de PowerBall: je dient de rotor in beweging te zetten en de snelheid ervan op te voeren. Met dit trainingsapparaat vergroot je je spierkracht van vingers, polsen en armen, wat de kans op RSI, zoals een muisarm, aanzienlijk verkleint.
Ervaren gebruikers kunnen de rotor door één keer hard te wrijven met een hand of een duim in Powerball_pols.gifbeweging zetten, maar beginners zullen in het begin het meegeleverde startkoord moeten gebruiken om de rotor de nodige beginsnelheid te geven. Het lijkt wat op het in gang zetten van een tol. Hoe sneller de rotor tolt, hoe gemakkelijker het is om de gyroscoop te activeren. Je drijft de snelheid van de rotor op door snelle links/rechts-bewegingen of ronddraaiende bewegingen te maken met je hand waarbij je pols als frictiepunt dient. Al na enkele seconden voel je dat de PowerBall begint te ’trekken’. Het vergt in het begin zeker wat gehannes met het meegeleverde startkoordje en een beetje volharding om de PowerBall op snelheid te krijgen. Naarmate de snelheid toeneemt, zul je merken dat je de bal steeds zwaarder aanvoelt. Het is dan zaak om hem niet te laten vallen, want dat kan onderdelen beschadigen waardoor de PowerBall niet meer bruikbaar is.

60 REACTIES

  1. Ik zal het hier ook maar even zeggen, kijk eens op http://www.mijnpowerball.nl , deze lui zijn goed bezig en ze verkopen ook 3 nieuwe powerballs. Ook de prijs een regular is een stuk goedkoper hier 15,95 of zo. Ik ga zelf zometeen een loveball bestellen.. groetjes

  2. Ik heb de 23e ook bij powerballwinkel.nl een powerball besteld en dus ook al vooruit betaald. Ik heb al een aantal mailtjes gestuurd of mijn betaling ontvangen is, maar er wordt niet op gereageerd. Er staat op de site dat het bedrijf in overname is en dat de verzending vertraagd is en er is staat ook telefoonnummer op de site. ik wacht nog even af.

  3. Ik heb 2 weken geleden een powerball besteld, EN BETAALD, vie http://www.powerballwinkel.nl. Ik kreeg een mailtje dat mijn bestelling verzonden is. Tot heden toe nog niks vernomen…
    Ik hoop elke dag weer dat de bestelling zou komen, alleen verlies ik die hoop beetje bij beetje…
    Heeft er iemand nog een tip?

  4. Zie dat ik niet de enige ben, heb 19-april besteld en betaald, maar ook nog niets ontvangen en geen reacties op mailtjes.
    Heb op snuffelkorner.nl het volgende adres gevonden:
    Jaap Harmsma,
    Willem Lodewijkstraat 26
    8501 LE
    Jouree – Friesland
    Met z\’n allen het spul gaan halen misschien een optie?
    .

  5. zit inmiddels ook alweer 2 maanden te wachten op mijn bestelde powerball,nog steeds niks ontvangen.contact opnemen ho maar!!
    had ik dit forum maar eerder gelezen.
    Balen daar gaat mijn 40 euro

  6. Wij hebben alle Powerballs en accessoires altijd gewoon op voorraad in onze winkel! Gewoon ter plekke uitproberen en eenvoudig direct te kopen.
    Farstrup Comfort
    Oude Molenstraat 2a
    9401DC Assen
    Telefoon: 0592-308816

  7. heb vandaag ee mailtje gekregen met track trace code van powerballwinkel dat bestelling al op postbank is

  8. Bestelling ontvangen en ben zeer tevreden over de snelle levertijd, duurde maar 3 dagen en vervelende berichten hieronder behoren duidelijk tot de verleden tijd.

  9. Inmiddels ook de powerball van powerballwinkel binnen gehad. Gezien de omstandigheden zijn de vervelende berichten naar mijn mening niet op zijn plaats.

  10. ik heb zelf ook de powerball ontvangen van powerballwinkel.nl, maar niet zoals je gewend bent bij een bedrijf, je moet er werkelijk om zeuren tot je erbij neervalt. nee geen goede reclame en ik zou ook zeker niemand adviseren bij meneer jaap harmsma en zijn powerballwinkel.nl iets te bestellen.

  11. Heb inmiddels ook de bestelling helemaal in orde ontvangen. Jammer dat het zo lang heeft moeten duren, maar het is toch allemaal goed afgelopen.

  12. Wij hebben dan toch eindelijk de powerball binnen.

    Jaap Harmsma gaf gisteren aan dat de levering iets vertraagt is door het overlijden van een neef van hem. Als u gewoon een emailtje stuurt, komt alles goed…

  13. Inmiddels heeft dhr Harmsma inderdaad mijn bestelling bij TPG aangeboden waarvan ik de bevestiging van TPG heb kunnen zien (dat is dan wel weer goed geregeld). Het heeft even geduurd en wat energie gekost, maar het ziet ernaar uit dat dhr Harmsa toch zijn verplichtingen naar mij toe is nagekomen. Ik hoop dat de rest uiteindelijk ook de spullen krijgt. Succes!

  14. Hier Jaap van powerballwinkel

    Ik heb bovenstaande berichtjes NIET gelezen. maar heb enkele woorden ervan opgevangen. Ik zou iedereen die nog geen bestelling heeft ontvangen bij deze willen uitnodigen een emailtje te sturen naar webmaster@powerballwinkel.nl

    Wegens het overlijden van mijn neef en beste vriend is er een zwarte periode geweest binnen powerballwinkel wat bovenstaande reacties als gevolg heeft gekregen. Ik heb wellicht te laat geleverd. MAAR ik ben naar mijn weten NOOIT iemand vergeten.

  15. Hier nog een gedupeerde…
    Die Harmsma is gewoon een oplichter. Ik heb ook betaald voor 4 van die ballen en nog steeds niets gezien. Contact leggen gaat ook niet.

    Als het vanmiddag nog niet gelukt is, bel ik de politie…

  16. Het is mij zojuist gelukt een berichtje via de msn uit dhr Harmsma te krijgen. Hij meldt dat het pakketje inmiddels verzonden is. Ik ben benieuwd…

  17. Hoi Irene,

    ik ben ook een gedupeerde en ben bereid de handen in een te slaan. Dit soort ondernemers horen niet op het internet thuis.

  18. Hier nog iemand die er bij powerballwinkel.nl is ingestonken, vooruitbetalen om verzendkosten te besparen is GEEN goed idee! Ik heb vele mailtjes naar Jaap Harmsma gestuurd (zowel van de powerballwinkel zelf als Munt automatisering)… maar geen reactie. Ook MSN meermalen geprobeerd, maar die staat continu op \’away\’. Heb nu gezegd aangifte te zullen doen als hij vandaag niet reageert. Denk dat het handig is om dit samen met meerdere gedupeerden te doen, dus laat het ff weten als je hieraan mee wilt doen.

  19. hallo, ik ben er ook ingestonken bij powerballwinkel.nl. zit nu te zoeken naar forums en kom dus dit tegen wat mij niet erg gerust stelt. maargoed, hij is zeker niet van mij af heb al een aantal mails gestuurd waar ik geen antwoordt op krijg en probeer het nu maar eens via msn dan. als dat niet lukt ga ik ook maar aangifte doen of ik schakel kassa in voor meneer jaap Harmsma. met mij is hij zeker niet klaar en als ik iets doe doe ik het goed ook.

  20. Op iedere powerball zit garantie dat bepaald de fabrikant namelijk dus niet alleen bij powerball-europe. Goed zoeken op het internet en er zijn diverse aanbieders met scherpe prijzen. Ik noem bijvoorbeeld: mijnpowerball.nl, duan.nl, specialsforall.nl, spierbal.nl, bestthings.nl. etc etc. Vergelijk en doe er je voordeel mee.

  21. En vandaag is het idd binnengekomen, twee powerballs met aandrijfkoordjes en polsbandjes. Het heeft even geduurd, maar het is er dan toch! Iedereen die nog wat tegoed heeft van Jaap, succes ermee, maar ik geloof dat als je hem via MSN aanspreekt hij uiteindelijk wel levert.

  22. Mijn pakketje is in ieder geval op weg hiernaartoe. Ik krijg het morgen binnen (het ligt bij TPG) dus ik kan degenen die nog niets hebben gehad aanraden via MSN contact op te nemen met Jaap Harmsma en hem even te herinneren aan zijn verplichtingen!

  23. Ik heb net ook via MSN contact gehad met Jaap, hij heeft inmiddels als het goed is mijn bestelling opnieuw verstuurd en ik hoop dat daarmee het probleem definitief is opgelost. Dineke, ik zou als ik jou was ook even via MSN proberen contact te zoeken, de e-mails stapelen zich op bij hem. Hij heeft het (voor zover ik kan beoordelen) veel te druk met alle internetbedrijven die hij heeft en komt om in het werk. Ik laat ieg even weten of ik mijn bestelling nu wel binnen krijg, ik hoop dat het voor iedereen goed afloopt.

  24. Ik heb, nadat ik het adres van muntinternet in de reactie van HC las, een mailtje gestuurd aan Haarsma waarin ik heb aangegeven dat ik aangifte ga doen van oplichting als ik mijn powerball niet per omgaande ontvang.
    JM, het lijkt me een goed idee om eea te bundelen en samen aangifte te doen.

  25. Mijn powerballs heb ik geannuleerd bij powerballwinkel.nl en heb deze besteld bij amerone.be op maandag 29 augustus, op donderdagmiddag 1 sept. heb ik het pakje met de powerballs ontvangen.
    Het geld van mijn annulatie nog niet terug gezien…morgen bel ik naar de bank. Jaap heeft wel mijn order verwijderd.
    Jaap heb ik kunnen bereiken via msn messenger. De msn-link is te vinden op http://www.muntinternet.nl bij helpdesk/contact.

  26. Hoi HC, even een vraagje, hoe ben je in contact gekomen met Jaap Harmsma? Ik zou hem namelijk ook wel even een paar vraagjes willen stellen… Laat svp even weten wanneer je je powerball hebt ontvangen… Thanx

  27. Jaap juist gesproken van powerballwinkel.nl
    De achterstand zal worden weggewerkt….deze week

    Lets hope dat alles nu vlot verloopt.

    to be continued….

  28. Is er ergens een vrij forum waar dit probleem kan worden besproken?
    Ik heb trouwens nog geen geld terug gezien van de bank 🙁
    Kan er iemand misschien eens langsgaan op het contact adres….?
    Ook http://www.muntinternet.nl is ook van jaap Harmsma….en een hosting bedrijf laat zijn klanten toch niet zomaar schieten…maar op dat adres ook geen antwoord ???

  29. @ Nick en andere gedupeerden van Powerballwinkel.nl van Jaap Harmsma:

    Ik heb idd ook een bestelling gedaan en niets ontvangen, ik sta op het punt aangifte te gaan doen tegen dhr. Harmsma. Lijkt mij idd ook een goed idee om de afzonderlike gevallen te bundelen en hiervan aangifte te doen. Samen sta je in dit soort gevallen in ieder geval een stuk sterker.

  30. Na wat bellen en mailen…. geen reactie
    Heb dan toch het zekere voor het onzekere genomen, en mijn betaling geannuleerd via de bank (15% kosten van bedrag 🙁 maar beter dan 100% verlies).
    Order dan ook maar geannulleerd (Nog geen reactie op deze mail)
    Besteld via http://www.amerone.be, direct daarna bevestiging order, 2 uur later persoonlijke mail van bevestiging order met vermelding dat morgen alles wordt opgestuurd 🙂
    Dat ging dus een stuk vlotter dan bij Jaap…
    Vertel het verder 🙂

  31. Ja… lap, dit lees ik dus te laat….ik heb er ook besteld en reeds betaald ….
    Heeft er iemand wat meer info over het probleem?

  32. Beste jaap, die goeie tip van jou zuigt…. volgens mij kun je beter wat meer energie in je bedrijf stoppen dat in dit soort meldingen op internet, tevreden klanten helpen je volgens mij verder dan dit soort items!!! gegroet een nog steeds wachtende klant!!!

  33. Ook ik heb een bestelling gedaan maar niets ontvangen.
    Op mailtjes wordt bij powerballwinkel.nl niet gereageerd en de telefoon wordt niet opgenomen.
    Misschien is het een goed idee om de reacties van alle benadeelden een te bundelen en samen aangifte te doen.

  34. Nou ik behoor (ook) tot het groepje betalen en niets ontvangen van Jaap. Als het het nog lang duurt doe ik aangifte en geef ik zijn privenummer prijs op internet zodat men meneer er eens persoonlijk op kan aanspreken. Hij is nog niet van me af, wat een ondernemer…. met al zijn k-smoesjes

  35. Tjongjongejonge, over gratis reclame gesproken, dat kan ik ook, nou ik vind één van onderstaande sites pérfect, snelle levering, goed verpakkingsmateriaal, altijd gehoor, altijd vriendelijk… ohja, en de rest is inderdaad allemaal beroerd ;o) niet de goedkoopste, maar ja, daar zijn DEALERAFSPRAKEN nou eenmaal voor !!! Of willen de prijsduikers soms snel van wellicht kapotte ballen af ?

    grow up…

    http://www.spierbal.nl
    http://www.powerball-nederland.nl
    http://www.powerball-europe.com
    http://www.powerballs.org
    http://www.mill-products.com
    http://www.powerball-nederland.com
    http://www.powerballnederland.com

  36. Hallo peter,
    ik heb ook iets besteld en niks gekregen. heb jij je bestelling uiteindelijk wel gehad?

  37. Ik heb vorige week iets besteld van PowerballWinkel.nl
    maar de service is beroerd en de prijzen te hoog.
    —————————————————————————–
    Ik zal http://www.Powerballbedrijf.nl eens proberen en zal laten weten hoe ze zijn…

  38. Ik ben programmeur en maak lange uren achter mijn computer.
    Mijn fysiotherapeut adviseert mij de powerball te gebruiken.
    Als je RSI hebt moet je het zeker niet gebruiken want dan kan je het overbelasten… het is meer voorkomend dan genezend… Dit
    staat ook op de website: http://www.Powerballbedrijf.nl

Comments are closed.