Toetsenbord houdt van de zon

2
26

Toetsen en toetsen
Het centrale toetsengedeelte van het Cherry CyMotion Master Solar toetsenbord is uitgevoerd in zwart en wordt afgeboord met zilveren randen. Opvallend aan het toetsenbord is dat de rijen toetsen tot aan de rand van het toetsenbord doorlopen. Op beide uiteinden zitten namelijk nog vijf extra toetsen. Die Xpress toetsen hebben veel gebruikte functies zoals ‘Kopiëren’, ‘Knippen’ en ‘Plakken’ die je trouwens nog kunt uitbreiden via de meegeleverde KeyM@n software.

Het toetsenbord biedt nog meer extra toetsen. Naast de tien toetsen op de beide zijkanten, vind je op het toetsenbord ook een rijtje met vijf multimediatoetsen, een rijtje met vijf toetsen voor de bediening van de internetbrowser, vier extra toetsen voor het oproepen van de Windows rekenmachine, e-mailprogramma, internetbrowser en standby-toets en onderaan het toetsenbord nog vier toetsen voor volumeregeling en selectie van het multimediaprogramma. Het toetsenbord is wel redelijk breed ondermeer door de toetsen op de zijkant en door de horizontale indeling van het blok met onder meer de ‘Insert’- en ‘Delete’-toets. De toetsaanslag van het CyMotion toetsenbord is prettig. Als je de ‘Shift’- en ‘Num’-toets indrukt, verschijnt er een klein pop-up-venster dat je grafisch laat zien of CapsLock en NumLock wel of niet actief zijn.

1
2
3
4
Vorig artikelChiptechnologie maakt grootbeeld tv’s goedkoper
Volgend artikelGsm met videotechnologie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Euhmmmm….
    Het maken van batterijen en de verpakking waarin deze zich laten verkopen vergen volgens mij ook zeer veel energie. Om nog maar te zwijgen over de giftige stoffen die zich in die batterijen bevinden. Die tasten het milieu ook zeer hard aan als ze niet correct worden weggeborgen. Deze horen bij klein gevaarlijk afval en niet bij PMD in de natuur!! Met die zonnecellen doe jej je hele leven, terwijl je batterijen moet vervangen. Oplaadbare batterijen vergen ook niet-milieuvriendelijke energie. Het gebruik van zonnecellen zorgt in de eerste plaats voor een vermindering van de afvalberg en dan pas voor voordelige energie. En als men later het produceren van zonnecellen op zonne-energie laat verlopen, hebben we een vicieuze cirkel met milieuvriendelijke en duurzame energie. We moeten ergens beginnen!! Dus ik schaf me alvast zo een teotsenbord aan op zonne-energie.

  2. Het fabriceren van een zonnecel vergt spijtig genoeg nog steeds meer energie dan ze gedurende haar hele leven zal opwekken ! Het is daarom geen milieuvriendelijk alternatief voor batterijen. Het is natuurlijk wel handiger en goedkopen om geen batterijen meer te moeten kopen.

Reacties zijn gesloten.