Interessante draadloze aanbieding

86
81

Belgacom heeft dezer dagen een heel interessante aanbieding: draadloos internetten via ADSL voor 249 euro! Dat schreeuwt om een test…
belgacomwireless_nl
Dat Belgacom een breedbandinternetaansluiting via ADSL verkoopt wisten we al. Dat ze een starterspakket verkopen met een USB ADSL-modem voor weinig geld ook. Nieuw is echter een aanbod om voor ongeveer 249 euro een draadloze oplossing te kopen. Belgacom levert een ADSL-router met vier Ethernet-aansluitingen (voor evenveel gewoon bekabelde netwerkpc’s) en een ingebouwd WLAN-basisstation. Het gaat om een Siemens Santis ADSL 50/500 WLAN-router met ingebouwde ADSL-modem. Het toestel is ongeveer even groot als een klassieke ADSL-modem met Ethernet-aansluiting zoals de Alcatel Speedtouch Home, alleen zitten er achteraan niet één maar vier Ethernet-connectoren. Binnenin zit ook nog een WLAN-basisstation maar omdat de antenne in het toestel verwerkt zit, zie je daar niks van.

Installatie
Het in gebruik nemen van de router is supereenvoudig. Je pakt het toestel uit, sluit het aan op je ADSL-aansluiting (Belgacom levert een doos met daarin twee splitters mee) en op een gewone pc met netwerkkabel. Zorg dat die pc ingesteld staat om automatisch een ip-adres te krijgen en start dan je webbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer) op en surf naar http://192.168.1.1. Je krijgt onmiddellijk een scherm te zien met een ‘snelle configuratie’. Bovenaan zie je velden waarin je je ADSL-login en -wachtwoord invult en net daaronder is de configuratie voor het WLAN-gedeelte. Standaard staat dat draadloze deel ingesteld om alles en iedereen toe te laten, dus vergeet niet dat zo in te stellen dat alleen jij en wie je toegang verleent kan surfen! Heb je een notebook of pc met draadloze netwerkkaart (Belgacom kan ook een Siemens Santis WLAN USB Adapter leveren), dan zul je merken dat het ook een fluitje van een cent is om die met de Siemens ADSL-router te laten werken. Voor gewoon surfen is nauwelijks snelheidsverschil vast te stellen met een kabelverbinding.


Surf naar http://192.168.1.1

Prestaties
Het standaard Belgacom ADSL-abonnement staat maar één gebruiker tegelijk toe. Dan haal je natuurlijk de hoogste werksnelheid en die is hetzelfde alsof je met een gewone ADSL-modem aan het werken zou zijn. Abonneer je je op Belgacom Skynet Plus, dan mag je vier gebruikers gelijktijdig laten internetten. In de praktijk legt de Siemens router geen enkele beperking op en kun je draadloze en bekabelde gebruikers à volonté aansluiten. Bij een test met drie gebruikers stelden wij vast dat zij nog kunnen werken aan ruim 78% van de surfsnelheid van één gebruiker en dat is prima. Deze Belgacom-aanbieding werkt overigens ook uitstekend met ADSL-abonnementen van andere providers…

Conclusie
Het Belgacom ADSL Wireless aanbod is heel schappelijk geprijsd, supereenvoudig in configuratie en gebruik en presteert prima. Wat ons betreft een hebbeding. Let wel op: het ADSL internetabonnement is niet in deze aanbieding inbegrepen!
Adviesprijs
249 euro (exclusief ADSL-internetabonnement!)
Systeemvereisten
Pc(‘s) met Ethernet- of WLAN-netwerkkaart
Vorig artikelAll-in-one met zacht prijskaartje
Volgend artikelDesktop voor het zwaardere werk

86 REACTIES

  1. "In de praktijk legt de Siemens router geen enkele beperking op en kun je draadloze en bekabelde gebruikers à volonté aansluiten"
    Zijn jullie daar zeker van? Ik heb een netwerk met 5 pc’s met vaste IP-adressen. Afzonderlijk geraken ze allemaal op internet, maar de 5e pc die ik telkens opstart heeft  geen internet. Op die pc ( de 5e die wordt opgestart ) kan ik dan op dat ogenblik ook de router niet pingen. Als ik dan 1 van die 4 andere pc’s afsluit en de 5e opnieuw herstart heb ik wel internet op die 5e pc. Ik heb me al suf gezocht maar kan echt niets anders bedenken als dat de siemens router geen 5e internetverbinding toestaat. Weet iemand misschien een oplossing?

  2. ik heb ook een die adsl router , wel op windows xp , en ik heb norton internet security er op gezet en weet je wat ……ik heb er geen problemen meer….alles is veilig , ook geen stomme pop-ups dat door je scherm vliegen…..ook email goed beveiligd……ik vraag me af  , aan wat jullie staan te klooien , als het draad , blijf er dan af…
    ik heb er 2 pc en een laptop dat samen werken , en geen gezever mee
     
     

  3. De reikwijdte van mijn netwerk is niet groot genoeg.
    Bestaan er wireless repeaters die compatibel zijn met de Siemens santis modemrouter? Zo ja, Welke? Heeft hier iemand ervaring mee? Reeds geïnstalleerd?

  4. Om mijn vorige vraag wat toe te lichten:
    Als ik bij het gebruiken van Skype de Firewall in de Santis niet uitschakel, dan is het onmogelijk om Skype te gebruiken.
    Zelfs het instellen van de firewall op \”Law\” laat de verbinding niet door.
    Skype gebruikt voor inkomende verbindingen poort 31256. Als alternatief worden poorten 80 en 443 opgegeven.
    Hoe kan ik deze poorten dus in de firewall toegankelijk maken ?

  5. Weet iemand hoe men de interne firewall (sectie Advance -user define) kan afstellen van de Santis kan configureren ?

  6. Ik werk ongeveer een jaar met de Santis ADSL 50/500 en zonder noemenswaardige problemen. In feite enkel dit:

    Mijn wireless netwerk is op dit ogenblik enkel ingesteld om met twee computers op dezelfde adsl lijn te internetten.
    Mijn eerste zorg was beveiligen.
    Twee computers: beide met XP Home edition.

    De modem/router is een Santis ADSL 50/500 en twee wireless USB network adapters van Linksys.
    Met heel wat moeite ben ik er in den beginne in gelukt om naast Mac-adressen ook de encriptie Wep in te schakelen. Twee pc’s zijn beveilgd zowel met Mac als met WEP.

    Nu zou ik ook de wireless SSID willen gebruiken.
    In de basic setup staat naast:
    Wireless SSID SANTIS50-XXXXX met daarnaast de mogelijkheid om “Hide SSID” aan te vinken.
    Basic Setup
    Wireless SSID : ( Hide SSID)
    Desired Channel :
    Authentication Type:

    Hier komt het probleem: als ik dit aanvink kan ik na het opstarten van de pc geen verbinding meer maken met het internet.

    Ik ben dan verplicht om de modem te resetten en opnieuw alle instellingen (username-password-Mac-Wep) in te voeren.
    Na de miserie om WEP te laten functioneren (hier heb ik gevonden dat het een kwestie was om na het “saven “ en “opslaan” van de sleutel, de de Linksys en de computer eerst uit te schakelen, en daarna de modem. Na opstarten van modem, computer inschakelen enz…

    SSID geeft echter nog steeds hetzelfde probleem. Kan iemand mij uitleggen hoe dit kan worden ingesteld…en hoe het komt dat “Hide” aangevinkt mijn verbinding met het internet onmogelijk maakt.

  7. heeft er iemand de drivers voor de wlan adapter toevallig of een site
    waar ik deze kan afhalen na het formateren is de boel de mist in gegaan en benm ijn drivers cd kwijt

    thx

    hennau@imec.be

  8. ja dieen brol,eertst werkte da allemaal,maar nu heb ik mijn pc geformateerd en nu lukt het niet meer om te installere ,hoe da da in da boekske sta trekt op niks want mijn de opties bij mijn control panel zijn elemaal anders,der sta nergens \’local area conncetion.\’
    dus kweet ni hoe ik da dan moet doen,kan iemand mij helpe???der is zo ergens een optie van kies breedband verbinding en dan kan ik alleen maar \”pppe\” kieze,….dus…

    help?

  9. Ik heb ook zo\’n Sielens Santis Wlan pc card gekocht, en ik moet zeggen dat dit de grootste brol is dat ik ooit gekocht heb, de verbinding valt constant uit, en Siemens heeft dan nog niet eens een deftige handleiding, en totaal geen klantenservice. Ik raad dan ook iedereen aan om dit stuk brol niet te kopen, je zal er spijt van hebben.

  10. IK heb ook zo en dure siemens wireless ding gekocht maar ik heb er spijt van.Soms valt mijn verbinding gewoon weg.Ik ben er nu al meer dan en jaar mee aan het surfen,maar dan wel onbeveiligd.Er zou zogezegt en handleiding bij zijn op cd rom,maar ik kan hem helaas niet vinden gewoon om dat er die niet bij zat toen ik dit duur ding heb gekocht.Gisteren heb ik probeert om hem te beveilgen,maar ik kon toen helaas niet meer op het internet,na veel moeite hebt ik hem terug kunnen resetten.Maar ik ben nog steeds niet beveiligd.Ik snap gewoon die handleiding van siemens niet.En belgacom laat me gewoon in de steek,of wel moet ik zo en duur nummer bellen.Gewoon schandalig van siemens,waarom geven ze geen online hulp.Wie kan er mij helpen,want ik word er krankzinnig van.Hoe moet ik dat ding bebeveiligen ?

  11. van mij werkt het goed maar ik moet de snelheid weten om een nieuwe netwerkkaart te kopen om er draadloos op te geraken.Ik wil geen te grote kopen want het is geldverspilling,het is voor in mijne nieuwe desktop.

  12. ik bezit reeds 1 jaar zo een geval en het werkt perfect!!!!!!
    ik zit 5 verdiepingen hoog, 2pc\’s zijn erop aangesloten, signaalsterkte : uitstekend!!!!!!!

    gewoon tegoei instaleren en het gaat wel!!!!

  13. Siemens Santis: gemakkelijk als ge gewoon wat wilt surfen

    maar: uw webserver draait ook op wan ip + ge kunt standaard al dingen lezen -> superonveilig
    als ge dan een virtuele server wilt draaien dan kan het beestje nog niet eens portforwarden (is wel functie maar werkt niet in praktijk)

    Dit is zeer gevaarlijke brol zou ik zo zeggen, is de slechtste router waar ik al mee gesurfd heb (van de 5 ofzo)

  14. Dit werkt inderdaad perfect (ook met 2 PC\’s). Mijn vraag: Kan dit ook zonder dat die 1ste PC aan staat of heb ik hiervoor een apparte Wireless Print Server nodig?

  15. Ik begrijp jullie allemaal niet, bij mij werkt deze router perfect.
    Heb er drie pc\’s aanhangen, 2 met kabel en 1 draadloos.
    Nooit geen problemen gehad.
    Wie kan ik helpen, graag een duidelijke omschrijving van het probleem !

  16. Ja, na 7 à 8 maanden heb ik het ding gewoon in de kast opgeborgen. Het was altijd wel wat. Dan wel vebinding, dan geen. ..De veiligingsinstellingen zijn gewoon een drama, nooit of te nooit heeft het gewerkt, zelfd niet met de A tot Z handleiding ernaast. Dus; gewoon USB modeme terug uit de kast en als vanouds. Gewoon weggegooid geld.

  17. Maarten,
    bedankt alvast voor uw bijstand. Ik ben erin geslaagd de portforwarding te doen (80 voor de server en 20 voor de configuratiepagina). Als ik echter de configuratiepagina wil oproepen (192.168.1.1:20), dan lukt dat niet. Ik krijg volgende boodschap: Acces to the port number given has been disabled for security reasons. Wat te doen?
    Ik heb nog een tweede probleem. Als ik van buiten mijn netwerk over internet probeer contact te nemen met mijn server is dat prima OK. Als ik wil contact nemen
    met de ingebouwde server van FileMaker pro (poort 591) via mijn IPadres:591 dan lukt dat niet?
    Mijn email adres is: hubert.kerkaert@skynet.be
    Graag een reactie, Maarten. Alvast bedankt

  18. Het enige spijtige is de vrij kleine rijkwijdte (zo\’n 20m gelijkvloers), maar voor de rest werkt dit systeem hier heel goed.

    @hubert
    Ikzelf had ook problemen om mijn webserver vanop het net toegankelijk te maken. Poorten doorgeven via de Virtual Server is makkelijk.
    STAP1: Je logt in op de webpagina van je router. (http://192.168.1.1).
    Je geeft je eerder gekozen naam en paswoord in.
    STAP2: Je klikt in het menu aan de linkerkant: \”Configuration – Virtual Server\”
    Op de pagina die je nu ziet:
    STAP3:
    Bij \”External Package\” kies je via \”TCP/IP-poort\” het poortnummer dat de router moet doorverwijzen naar je werkstation. (voor een webserver is dit 80, voor ftp 21, 6667 voor irc. De meest gebruikte poortnummers staan bij \”Pre-defined\”)
    STAP4:
    Bij \”Internal Host\” geef je via \”IP Address\” het ip-adres in van de pc waarnaar de poort moet verwijzen. En via \”TCP/IP-poort\” het poortnummer van de poort van jouw pc. (meestal zelfde poortnr als bij external package).
    STAP5:
    OPGEPAST!: als je een webserver wilt instellen (poort 80).
    De poort (80) die je wil doorverwijzen wordt namelijk al gebruikt door de router zelf (http://192.168.1.1:80). Deze poort wordt gebruikt voor de configuratiepagina van het toestel. (de pagina die je bereikt door te surfen naar http://192.168.1.1 of idem: http://192.168.1.1:80).
    Gelukkig kan je ook dat wijzigen:
    In de configuratiepagina van je toestel ga ja naar: \”System- Administration – Web port\”.
    Hier kan je de poort veranderen waarop de webconfiguratie van je toestel draait. Verander dit nr naar bijvoorbeeld 20.
    Als je daarna je toestel herstart, is je webserver bereikbaar via (de normale) poort 80, MAAR je routerconfiguratie kan je vanaf nu niet meer bereiken door naar http://192.168.1.1 te surfen. Je moet er nu het poortnr achter typen. Voor het voorbeeld wordt dat dus: http://192.168.1.1:20.

    Opmerking: test je webserver wel van BUITEN je eigen netwerk, dwz niet met je eigen WAN IP-adres vanop een pc binnen je netwerk, want dat gaat niet lukken. Vanuit het eigen netwerk bereik je de webserver met zijn LOKAAL ip-adres (http://192.168.1.*).

    Om dit allemaal te weten te komen ben ikzelf een heel tijdje bezig geweest, dus ik hoop dat ik er iemand mee kan helpen.
    Vriendelijke groeten.

  19. Ik heb twee Mac computers aangesloten op die router modem van SANTIS (met ethernetkabels weliswaar). Ik geraak met beide computers perfect op internet. Ik kan ook van de ene naar de andere computer een netwerk opzetten en zelfs programma\’s koppelen. Mijn computers zijn echter niet meer direct accessiebel vanuit de buitenwereld om bestanden uit te wisselen. Ik weet dat één van mijn computers kan bereikbaar gemaakt worden door middel van virtual server functie. Hoe doe ik dat opzetten? Kan iemand mij helpen?

  20. Ik heb niet alles gelezen maar ik heb thuis ook een draadloos netwerk en het werkt PERFECT! Subliem. Snelheid mag iets sneller Ik zit ongeveer op 50% MAAR dat is dan wel als ik op zolder zit. Dan zitten er dus de (steen/cement weet ik het) dekvloer van de 1e verdieping én die van de zolder + nog wat muren enzow.

    Als ik in de tuin zit, zon\’n 35 meter zitten er 2 muren en 1 glazen wand tussen => 50% bereik.

    Tis trouwens allemaal van LINKSYS.

  21. Wel, ik heb al iets meer dan een jaar mijn santis en niets van porblemen. Ben er tevreden over alhoewel het bereik iets verder zou mogen. Ik snap niet hoe mensen hier kunnen klagen, als iets niet werkt draag je het toch gewoon terug. Toch succes gewenst

  22. ik heb deze router probren te installeren en alles gedaan volgens de handleiding en ik krijg maar geen internet ….

  23. Kan er niemand een duidelijke handleiding hier plaatsen. Ik heb het ding hier nog altijd liggen in de kast. Maar nu zou ik greaag een derde PC aansluiten en ben die draden kotsbeu. Alleen: die \’dure\’ router en draadloze aansluiting ook….

  24. Tja, ik lees de wel verwachte miserie om trend wifi, ik kan jullei wel helpen daar ik HF specialist ben, bij Telenet gaat volgende maand de miseri ook beginnen als zij daar ook WIFI gaan promoten ze geven slechte tot geen wifi opleiding aan de installateurs, en degene die er wel iets van kent gooit men buiten, maar goed hebben jullie vragen over bereik en andere typische HF vragen moogt ge die altijd bij mij plaatsen telenet9304@hotmail.com en zal u trachten te informeren, ik ben ook geinteresseerd in ex telenet klanten en het hoe en waarom ze telenet hebben verlaten, daar ik nog steeds van mening ben dat Telenet een veel betere oplossing is dan adsl, in afwachting verblijf ik

    greetz ikke

  25. Een vraagje voor iedereen die klachten heeft (ik heb ook dezelfde siemens als jullie): hebben jullie ook het PCMCI-kaartje voor draadloos te surfen via je laptop. Want het zou kunnen dat het aan het onvangertje ligt in die kaartjes en niet aan de draadloze zender=modem. Alvast bedankt

  26. Ik heb dus ook maar zo\’n router aangeschaft. Mijn bedoeling was om \”draadloos\” te kunnen surfen. De installatie is inderdaaad wel vrij simpel, gewoon inpluggen en naar adres surfen, maar eenmaal je de kamer verlaat, verlaat de \”draadloze\” internetverbinding jou ook, en dit zou niet mogen met zo\’n toestel. 2 muren en het is helemaal om zeep. Kent er nu echt niemand een manier om het signaal te versterken zodat de mensen toch kunnen genieten van een \”draadloos\” netwerk??????
    Alvast heel erg bedankt.

  27. Pffff, wat een ERGERNIS zo\’n Siemens wireless ADSL.
    Na 2 dagen proberen het goed aan te sluiten en met een laptop proberen te surfen is de conclusie dat zelfs in het zelfde vertrek het signaal geen groter bereik krijgt dan 60 %.
    Met een muur er tussen komt het signaal slecht tot ten hoogste 48% en is surfen ONMOGELIJK.
    Na vele pogingen om de Belgacom winkel in Antwerpen centrum te bellen, waar ik e.a had gekocht, heb ik uiteindelijk via een centraal telefoonnummer mijn beklag gedaan.
    De aankopen mochten retour en ik kreeg mijn geld terug.
    Een illusie armer en weer € 198.- rijker…..!!!

  28. Ik heb een Siemens wireless bereik slechts 15 meter 1 betonnen vloer en muur schijnt te veel te zijn. Ik heb me laten vertellen dat er een \”repeater\” bestaat die het signaal verder doorgeeft. Is dit juist en waar is zoiets te koop?

  29. Helaas weet ik me ook geen raad meer met mun siemens santis,met de kabel werkt alles perfect,maar draadloos ik snap er niks van ,van de adsl help site van belgacom wordt ik ook niet wijzer,door het icoontje met de 2 monitors staat een rood kruis dus daar kom ik al niet verder,weet iemand raad…….

  30. Heeft er al iemand geprobeerd de Santis router te koppelen met de recente Aldi Laptop met ingebouw Wireless Lan?
    De laptop geeft aan dat er een draadloze verbinding is maar slaagt er niet in deze te gebruiken.
    Weet iemand raad.

  31. Sedert ik een Siemens Santis ADSL Wireless 50/500 op mijn desktop heb aangesloten lukt het niet meer om files via mirc te verzenden. Ik kan wel nog ontvangen.

    Wie weet hier raad mee?

    Danny

  32. is idd gewoon inpluggen, login data in router invoeren en surfen maar… meer is er niet aan.

    En wat de ontvangst betreft: ik heb de ontvanger 2 verdiepingen (!) hoger staan dan de zender… en nog steeds een perfect signaal 😀

    Heb er nog geen moment spijt van gehad dat ik me dit systeem heb aangeschaft.

  33. Heeft er hier ook iemand enorm veel problemen met de USB wanneer men de software installeert?

  34. Mijn raad als ge er niet veel van kent en een stressaanval wil vermijden: er gewoon niet aan beginnen zonder deskundige hulp. De bijgeleverde handleiding slaat enkele belangrijke stappen over en zo geraak je er gewoon niet aan uit. Dit is een schande voor zo\’n duur ding. De reclame is misleidend, want het is helemaal niet eenvoudig het apparaat aan de praat te krijgen. Maar, positief, bij mij werkt het na alle installatieperikelen uiteindelijk wel redelijk goed. Zelfs van de eerste verdieping naar gelijkvloers. Dat mag ook gezegd worden.

  35. ZIjn er mensen die de port-forwardin al in orde gekregen hebben? Ik probeer al meer dan één week m\’n eigen server van buitenaf te bereiken en dit lukt helemaal niet. Port-forwarding kan ingesteld worden met de virtual server, maar blijkt niet te werken. Ik connecteer nochtans via m\’n IP-wan dat via een dynamische dns up-to-date gehouden wordt.

  36. Deze jongen is dus heel gelukig dat die eerst deze site bezocht heeft .Als ik het zo lees ,kan er een boel mis gaan met draadlozen gedoe.Ik wacht toch nog maar even!! Het zal in de toekomst toch wel een keer gaan werken.

  37. Hallo, ik heb ook zo\’n santis 50/500 gekocht. Eerst werkte mijn vaste ethernet verbinding wel. Toen ik de draadloze wou configureren is de router in een soort veilige modus geraakt. Nu vraagt de router naar de firmware! Maar vind eens op het internet firmware voor deze router. Niks vind je erover ! echt niks ! Heeft iemand een url waar ik deze firmware kan downen ?

  38. deze reacties zijn echt wel onvoorstelbaar waar. ik heb ook zo\’n ding, en inderdaad, de installatie kostte me enkele uren. Met de snelle handleiding kan je niets aanvangen. in een aantal eenvoudige stappen lijkt het geklaart, maar de tussen stappen (die toch wel belangrijk zijn) moet je zelf uitzoeken. kortom, een ramp wat \”plug and play\” betreft. Het resultaat is dan ook niet wat het moet zijn: ongeveer 8m tussen router en pc en de verbinding schommelt tussen \”zeer laag\” en \”goed\” soms \”zeer goed\”. dit is echt jammer.
    Bestaan er dan geen versterers of antennes die dit oplossen. Als dit niet zo is, dan komt SIEMENS op mijn zwarte lijst van pc onderdelen!!!

  39. ook ik heb zo\’n Siemens modem-router gekocht.

    Alles werkt prima buiten de afstand 15 meter en twee muren in baksteen ertussen en de signaalsterkte neemt zienderogen af…
    Kan er mij iemand een tip geven om deze signaalsterkte eventueel wat te verhogen of gaat dit niet ?

  40. na een nachtje wakker liggen ben ik er terug aan begonnen alles nog eens goed nagelezen en floep het ding werkt;
    Laptop met xp gaat ineens op het net en mijn pc met ml moet ik eerst het wachtwoord intikken.Vraag me niet hoe ik dat geflikt heb.Het werkt en ben tevree;Nu nog leren hoe ik het moet beveiligen,want dat heb ik geloof ik allemaal uitgeschakeld

  41. hier zit ik nu heb me gisteren ook zo\’n santis adsl 50 aangeschaft,had ik maar eerts deze site bezocht,krijg dat ding niet aan de praat alleen met kabel aansluiting werkt het.Ik had bij mijn laptop een usb stick \”benq\”aangeschaft en daar werk ik priama mee op het net alleen is het via een belkin verbinding en dus niet eens mijn eigen belgacom netwerk.Toen ik vandaag om raad ging vragen bij belgacom zeggen ze,u moet een siemens kaartje instaleren kostprijs nog 79€ er bij en ffffff.het werkt dus gewoon nietConclusie 379€ uitgegeven en zit nog met een hoop draden in mijn living

  42. hier zit ik nu heb me gisteren ook zo\’n santis adsl 50 aangeschaft,had ik maar eerts deze site bezocht,krijg dat ding niet aan de praat alleen met kabel aansluiting werkt het.Ik had bij mijn laptop een usb stick \”benq\”aangeschaft en daar werk ik priama mee op het net alleen is het via een belkin verbinding en dus niet eens mijn eigen belgacom netwerk.Toen ik vandaag om raad ging vragen bij belgacom zeggen ze,u moet een siemens kaartje instaleren kostprijs nog 79€ er bij en ffffff.het werkt dus gewoon nietConclusie 379€ uitgegeven en zit nog met een hoop draden in mijn living

  43. Da\’s nu wel het LAATSTE waar ik nog aan zou denken, een siemens toestel kopen, nogf niks als miserie mee geweten met diene brol en veel te oudbollig gewoonlijk. Net zoals ADSL trouwens.
    Heb me een D-Link aangeschaft, zowel de wireless DI-614+ als wired DI-604+ in een mixed-technology network. Werkte gewoon vlekkeloos en direkt terwijl die siemens brol gewoon en absoluut niet wou functioneren. Thanks for nothing belgacom, lijkt erop dat de oudbolligen goed samenwerken om de klient te kl*ten.

  44. Santis ADSL 50 + XP + IE6
    Om de modem te configureren geef ik het adres http://192.168.1.1/ in.
    Steeds opnieuw geeft IE6 als antwoord: Error 500 – Pagina niet gevonden!
    Iemand een idee van wat er fout gaat? Bij voorbaat dank.

  45. voor die korte afstanden werkte bij mij volgende oplossing prima, zet je kanaal op 13 ipv de standaard 6 en dan was het bij mij opgelost.
    Maar ik zit met de firewall config in de probs.
    Mijn broertje zegt dat ie niet kan webcammen, als de firewall op low staat zou volgens de handleiding alles voor cam open moeten staan, maar dat werkt blijkbaar niet, als die op off staat doet ie het wel.
    ik wil echter wel firewall hebben en niet constant op de setting-pages zitten.
    iemand een oplossing?
    mail naar ikzeilgraag@hotmail.com
    bedankt.

  46. Wel heb er gisteren ook 1 gekocht.
    alles werkt prima, eenvoudige configuraties,…
    maar:
    de WLAN is inderdaad ondermaats, meer dan 2 a 3 binnenmuren en de verbinding zakt tot op een laag niveau, soms zelfs weg
    30 meter binnenhuis is valse info, k haal der nog geen 10 meter mee, soms zelfs minder als der muren tussenstaan. Nu ja ik heb dit wel enkel nog maar kunnen uittesten met de interne wlan kaart van een siemens fujitsu E7110 laptop, k vraag mij af of de verbinding niet beter zou zijn met een externe (aparte) PCMCIA kaart of zo\’n USB ding met antennetje, gaan deze niet verder ?
    De router heeft spijtig genoeg geen externe antenne, dacht al een beetje dat het zou liggen aan die interne antenne :-s
    iemand meer info over hoe de afstand te vergroten ?
    Of bestaat er zo geen type van WLAN repeater dat uw signaal terug versterkt ? k snapt niet dat ze deze wireless gebruiken in bedrijven waar de afstanden nog groter zijn (als \’t al zelfs in huis niet overal werkt)

    Monty

  47. Heb onlangs ook de Siemens Santis wireless adsl router gekocht, met PCMCIAadapter voor mijn notebook en de Siemens USB adapter voor de desktop van mijn zoon.
    Installatie en configuratie voor mijn notebook (OS Windows XP) verliep probleemloos, de installatie met de desktop was iets anders.
    De desktop heeft als OS Win 98 SE. Indien ik de modem met netwerkkabel aansluit op de desktop, heb ik probleemloos toegang tot het configuratiemenu van de modem en tot het internet. Indien ik echter wireless wil werken met de Siemens USB adapter, heb ik verbinding met met de modem (excellent), doch via Internet explorer geraak ik niet in het configuratiemenu van de modem, noch op het internet (page not found …) . Ik heb vanalles geprobeerd;
    – De handleiding heb ik naar de letter gevolgd
    – De USB adapter werkt probleemloos met mijn notebook (Win XP).
    – Ik heb Win 98 SE volledig opnieuw geïnstalleerd op mijn desktop, virsubescherming en firewall er af gegooid, GEEN encryptie
    – de modem geconfigureerd met mijn desktop, via de netwerkkabel
    – drivers USB adapter een paar maal opnieuw geïnstalleerd
    – 20\’ met de helpdesk van Belgacom gebeld, wat me 20 x € 0,44 armer heeft gemaakt, doch zonder resultaat (buiten dat hun \”tweedelijnshulp\” me terug zal contacteren en dat indien die het niet kunnen oplossen, een technieker langs moet komen.
    Heef iemand gelijkaardige problemen ondervonden en eventueel kunnen oplossen?

  48. ik bezit hier van een Siemens wireless ADSL systeem
    geen probleem met instalatie en alles werkt optiemaal zelfs speel ik diablo2 over het net.
    het zal wel aan de mensen liggen

  49. Als ik meerdere pc\’s aaneenkoppel blijken die elkaar niet te vinden in de werkgroep.

    Mag ik eens de ervaringen van andere gebruikers daarover weten
    Tips zijn welkom.

  50. ADSL – Siemens wireless (Belgacom) – NT 4.0 – Windows 98 – Windows XP Bestaande configuratie : 1) Microsoft Small Business Server 4.5 (Windows NT Server 4.0 dus, met Service Pack 4 en enkele extra\\\’s waaronder Microsoft SQL Server 7.0 en Microsoft Office 2000 Professional) 2) PC met Windows 98 PC1 en PC2 zijn elk met een kabel op de HUB aangesloten. PC met Windows 98 maakt via USB-poort en Alcatel Speedtouch Modem ADSL-verbinding met het internet. Beide PC\\\’s hebben een vast IP-adres. Gewenste configuratie : 1) idem 2) idem PC1 en PC2 zijn elk met een kabel op een Siemens Wireless ADSL modem/router (die dus tevens dienst doet als HUB) aangesloten. Na wat \\\”trial and error\\\” was ik er in geslaagd om PC1 en PC2 verbinding te laten hebben met het internet en PC2 kon zich ook nog steeds op het NT-domein aanmelden (ook na heropstarten van PC2). Toen een paar dagen later PC1 (NT-server dus) opnieuw moest opstarten, kon PC2 (Windows 98) zich niet langer aanmelden op het NT-domein. Blijkbaar doordat PC2 van de Siemens-router een IP-adres toegekend kreeg, dat niet \\\’compatibel\\\’ is met een NT-netwerk. Wie kent er een (dé?) oplossing om de gewenste configuratie te doen slagen, zodat PC1 en PC2 verbinding kunnen maken met het internet en dat PC2 zich kan blijven aanmelden op het NT-domein, ook na het heropstarten van beide PC\\\’s? Nadat dit zou geslaagd zijn, is het de bedoeling om ook een laptop (met Windows XP) wireless \\\’aan te sluiten\\\’ op de Siemens-router/modem, die ook verbinding zou kunnen maken met het internet en zich aanmelden op het NT-domein. NO_SPAMraphael@target-z.be (verwijder N O _ S P A M om te reageren)
    Raphael 20 september 2003

    Zo is \’t mij gelukt :

    Via DHCP kreeg de client (Windows 98) op de TCP/IP-settings van de netwerkkaart:
    DNS: 192.168.1.1
    IP-adres: 192.168.1.8
    Subnetmasker: 255.255.255.0
    Gateway: 192.168.1.1
    DHCP: 192.168.1.1

    Vanuit de browser geef je 192.168.1.1 in. Je krijgt een scherm waar je login en password van je ADSL-verbinding dient in te geven of zoals in mijn geval al te zien is (omdat deze al vroeger ingegeven werden).

    Via DHCP kreeg de server (Windows NT 4.0) op de TCP/IP-settings van de netwerkkaart:
    IP-adres: 192.168.1.9
    Subnetmasker: 255.255.255.0

    De client kon zich met deze settings aanmelden op het NT-domein.

    De bovenstaande gegevens heb ik daarna manueel vastgezet, zowel op de client (Windows 98) als op de server (Windows NT 4.0).
    Op de NT-server naast
    IP-adres: 192.168.1.9
    Subnetmasker: 255.255.255.0
    ook
    Gateway: 192.168.1.1
    DNS: 192.168.1.1

    Nu kunnen zowel de client als de server op het internet en kan de client zich aanmelden op het NT-domein.

    Intussen ook een USB-adapter (wireless dus) aangeschaft voor de laptop (Windows XP). De bijgeleverde software geïnstalleerd en de handleiding gevolgd en dat ging meteen goed.

    Windows XP kan zich naar wat iemand van een computerwinkel mij meedeelde, niet aanmelden op een NT-domein.

    De perikelen met \’WEP\’ heb ik (nog) niet meegemaakt, voorlopig werken we zonder beveiliging.

    NO_SPAMraphael@target-z.be (verwijder N O _ S P A M om te reageren)

  51. bezit een Siemens Santis ADSL modemrouter.
    Heeft 3 weken gewerkt en nu is het signaal nooit meer sterk genoeg, tussen modem router en pci kaart met antenne ligt er 10 meter en 2 bakstene muren in een oud huis ( 1929)
    ik zal moeten draad trekken en via een LAN werken ipv WAN
    In feite afzetterij zoals het ding wordt gepromoot door Belgacom

  52. Ook na het vervangen van de ontvanger werkt dit spul niet.

    Ik vind dat draadloos gedoe maar dikke rommel. Veel geld, en het heeft nog geen seconde gewerkt. Reactie Belgacom: Alé mijnheer, dat gaat toch vanzelf die installatie….

    Dikke rommel is het. Maar ik ben natuurlijk wel mijn geld kwijt, zit met een duurder abbo, en nog steeds maar 1 PC die internet heeft.

    Als het aan mij lag, smeet ik heel dat pakket in de vuilbak, maar ja, dan heb ik niets meer…

  53. Heb ook zo\’n wireless geval gekocht.
    In het begin was het algehele miserie en kreeg ik het niet geconfigureerd. Ik heb gebeld naar Belgacom zelf en die vroegen mij hem hardwarematig te resetten (jawel er zit een klein knopje dat je met een scherp voowerp kan resetten en dit aan de achterzijde) Bleek dat de router in veiligheid was geslagen en dat ik nieuwe firmware moest afhalen.

    Belgacom ging mijn probleem oplossen. Maar ipv de cheap solution te kiezen (nl. firmware) hebben ze hem gewoon teruggenomen. Deze keer werkte het al na 5 minuten.

    De prestaties zijn erg variabel. Rekening houdende met het feit dat mijn wireless ontvanger op het 3de verdiep staat van een redelijk oud huis ben ik redelijk tevreden. Meestal heb ik een \’excellente\’ verbinding, soms \’good\’ , maar ook vaak \’low\’.
    Wat ook soms onverklaarbaar is , is het feit dat de verbinding plots uitslaat en meteen weer terug aanslaat.

    Rare jongens , die van Belgacom.

  54. ADSL – Siemens wireless (Belgacom) – NT 4.0 – Windows 98 – Windows XP
    Bestaande configuratie :
    1) Microsoft Small Business Server 4.5 (Windows NT Server 4.0 dus, met Service Pack 4 en enkele extra\’s waaronder Microsoft SQL Server 7.0 en Microsoft Office 2000 Professional)
    2) PC met Windows 98
    PC1 en PC2 zijn elk met een kabel op de HUB aangesloten.
    PC met Windows 98 maakt via USB-poort en Alcatel Speedtouch Modem ADSL-verbinding met het internet.
    Beide PC\’s hebben een vast IP-adres.

    Gewenste configuratie :
    1) idem
    2) idem
    PC1 en PC2 zijn elk met een kabel op een Siemens Wireless ADSL modem/router (die dus tevens dienst doet als HUB) aangesloten.

    Na wat \”trial and error\” was ik er in geslaagd om PC1 en PC2 verbinding te laten hebben met het internet en PC2 kon zich ook nog steeds op het NT-domein aanmelden (ook na heropstarten van PC2).
    Toen een paar dagen later PC1 (NT-server dus) opnieuw moest opstarten, kon PC2 (Windows 98) zich niet langer aanmelden op het NT-domein. Blijkbaar doordat PC2 van de Siemens-router een IP-adres toegekend kreeg, dat niet \’compatibel\’ is met een NT-netwerk.

    Wie kent er een (dé?) oplossing om de gewenste configuratie te doen slagen, zodat PC1 en PC2 verbinding kunnen maken met het internet en dat PC2 zich kan blijven aanmelden op het NT-domein, ook na het heropstarten van beide PC\’s?

    Nadat dit zou geslaagd zijn, is het de bedoeling om ook een laptop (met Windows XP) wireless \’aan te sluiten\’ op de Siemens-router/modem, die ook verbinding zou kunnen maken met het internet en zich aanmelden op het NT-domein.

    NO_SPAMraphael@target-z.be
    (verwijder N O _ S P A M om te reageren)

  55. Na talrije keren de installatie te hebben overgedaan, heb ik er een specialist bijgehaald, want het lukt maar niet draadloos. (Wel met de kabel)

    Blijkt dat de ontvanger stuk is….
    hopelijk krijg ik een nieuwe in de winkel, want hij heeft geenseconde gewerkt…

  56. Spijtig dat ik dit nu alemala maar lees. Heb dus ook zo een pakket gaan halen voor draadloos internet, maar het werkt dus niet. Al van alles geprobeerd, maar ik snap er de ballen meer van.

    Kan er mij iemand stap voor stap uitleggen wat ik moet doen?

    Moet ik eerst de ontvanger installeren?
    Moet ik eerst de router installeren,
    Moet deze met een ethernet kaart aan de PC hangen?

    Ik krijg dus nooit dat scherm om mijn paswoorden in te geven.
    Hopelijk krijg ik van deze investering geen spijt, want als ik dit alles hier zo lees…

  57. Ik heb gisteren ook de siemens wireless ADSL gekocht, maar was erg teleurgesteld van de draadloze verbinding!!! Amper een muur ertussen en de verbinding viel weg. Ik heb andere kanalen geprobeerd en het resultaat is dat ik nu helemaal niet meer op het internet kan geraken, ook al zit ik voor de zender, en ik heb de basisinstellingen weer terug gezet. Voordien werkte hij alleen in de kamer waar de zender stond. Ik heb mijn spaargeld hier ingestopt, dus ik hoop dat Belgacom ook mijn apparaat terugneemt en er een beter apparaat op de markt is waar het wel mee lukt!

  58. Blijkt eens wel te werken, eens niet, na herinstallatie software ( 20 keer ongeveer) is het nu redelijk stabiel.

    Enige probleem: van zodra ik de webkey wil installeren op zowel usb adapter als router, vinden ze elkaar niet en is het bereik ondermaats laag ( 0% !!!).

    Dat ze inderdaad eerst TESTEN voor ze het op de markt brengen, vooraleer de eerste te willen zijn met zaken die NIET werken !!

  59. ik heb vorige week de santis gekocht en heb eigenlijk maar één probleem en dat is de wep key. ik heb al vanalles geprobeerd en de handleiding al een paar keer gelezen. Maar kom er nie uit.
    kan er iemand mij helpen.

  60. Ik heb deze Santis ADSL enkele maanden geleden aangekocht. Soms kunnen we op internet, soms niet en we begrijpen echt niet waarom. Het lijkt wel ofdat één of andere instelling verkeerd is? Als ik hem herinitialiseer werkt het daén weer eventjes. Ik ben een leek wat dit betreft. Is er iemand die ons kan helpen?

  61. Mijn ervaring: bijna alles werkt OK, behalve het draadloos netwerk. Jammer genoeg DE reden om dit ding aan te schaffen. Enkel in dezelfde kamer had ik redelijke prestaties (en zelfs dan durfde de verbinding af en toe te verbreken) maar éénmaal de kamer uit was het noppes. Om van werken op een andere verdieping nog maar te zwijgen, zelfs al stond hij in de traphal.
    Toch loopt het verhaal goed af, want Belgacom heeft de Siemens gewoon teruggenomen.

  62. Siemens Santis ervaring : 1. korte handleiding doorbladeren, 2. alles aansluiten, 3. computers starten, 4. naar ip-adres modem surfen, 5. passwoord/login ingeven en WEB configureren, 6. modem verder vergeten en surfen 🙂 P.S. van die kabels gebruiken die bij de modem zitten is onzin : De modem werkt met elke (normale) utp-kabel en gewone telefoonaansluiting……….

  63. aan jqdoumen: ik ken dit gevoel. Bij mij is het met een HP pavilion en een kaart even slecht. Een kameraad had echter met een Toshiba veel beter resultaat met dezelfde kaart. Ik gaf me niet verloren en probeerde eens via een USB poort en de adaptor die normaal voorzien is voor de desktop van mijn dochter. En wat blijkt!!!!!!!!!!!!! Waar ik geen verbinding meer had haal ik nu +/- 65%!!!!!!!!!!!!! Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn maar als voorlopige oplossing helpt me dit toch. Dit strekt mijn overtuiging dat er een oplossing moet zijn met de pc kaart. Kan er geen antenne aangesloten woren op de Siemens-router ( er is een console uitgang achteraan het toestel)? Wie helpt ons?

  64. Hallo,mijn siemens santis werkt met 1 pc perfect.Nu wil ik er nog 2 pc\’s bij opzetten , wel 2 ander intenet adressen.De vraag is dan,moet ik die 2 ander pc\’s ook eerst aansluiten aan men adsl router modem met de ethernet kabel en opnieuw configuren zoals men eerste pc ? Ik dacht van wel.

  65. Hi,
    Guys, I need some help. I can nolonger reach the router page, believe me I am not a nerd but I know what I am talking about, I tried everything, no success. I think the router needs to be reset, but how?
    The only option to reset that I know of is via the router page itself, but I can\’t reach it, sorry to repeat my self. My question guys, do you have the slightest idea how to do a hard reset on the siemens wireless router? Thanks

  66. Aan jqdoumen@yahoo.com Die dingen zijn nu éénmaal gebonden aan maximaal zendvermogen. Het blijft proberen om de router zo centraal mogelijk te plaatsen. Alhoewel, ik had liever ook gezien dat die dingen wat meer power hadden. Succes in elk geval!
    Groeten,
    Vleire

  67. Hoi,

    heb vandaag de Siemens van Belgacom aan de praat trachten te krijgen met een Acer laptop. Het WLAN gebeuren op zich is relatief éénvoudig, en zou een leek moten kunnen configureren. Vooral dat rebooten om instellingen doorgevoerd te krijgen was ik van XP effe niet meer gewoon. De gehele beveiliging daarentegen lijkt me niet aan leken gegeven, en nogthans is draadloos werken zonder beveiliging absoluut af te raden.
    Soit, ik kreeg traffiek tussen de laptop en de Siemens, en alles verliep initieel naar wens. Ik liep effe rond en het signaal bleef behouden. Echter, drie muren van oerdegelijke Vlaamse rode baksteen bleken nefast. Meestal géén signaal meer, ofwel 30 packetloss. Tussen teleoonaansluiting en bureau zitten netgeteld drie muren. Ik denk dat je daar in de meeste huizen al erg snel aan zit, laat staan gewapend beton (plafonds) die nog moeilijker te overbruggen zijn dan baksteen. Ik vroeg met af of er andere merken zijn die hun signaal sterker uitzenden, zodat drie of vier muren toch overbrugbaar zijn.

    Groetjes,

  68. Aan jerkoff@hotmail.com: Ik weet tenminste waarover ik spreek en ik ben niet te beroerd om anderen te helpen. Blijven proberen \”kerkoff\”: vanaf het moment dat ge de grens van het lullen gepasseerd zijt zult ge wel weten waarover het werkelijk gaat. En nog iets: Heeft uw moeke u nooit geleerd wat ge moet doen als de grote mensen aan het spreken zijn….

  69. De \”Vleire\” is duidelijk zo een ettertje dat alles beter denkt te weten, zoveel is duidelijk. Hij werkt waarschijnlijk bij Belgacom of Siemens maar daar werken wel meer van die figuren dus kunt ge het hem kwalijk nemen? Och nee, die mannekes zijn ook gelukkig

  70. Ikzelf ben bijzonder tevreden over mijn aankoop.
    Het spul doet wat ik ervan verwachte (internet met meer gebruikers delen, draadloos, …)

  71. Aan RCL@Wanadoo.be Gebruikt u een laptop met PCMCIA-kaart? Of de USB adapter? Probeer de router zo centraal mogelijk te plaatsen. Stel de router bijvoorbeeld op een lagere snelheid in. Je zult tijdens het surfen nauwelijks het verschil merken.
    Misschien zet je de router het best hoger dan het gelijkvloers. Zet hem zeker niet in een garage waar auto\’s staan vanwege de grote metalen massa van die dingen…. Gebruikt u een PCMCIA-kaart? Richt dan, indien mogelijk de \”kop\” van die kaart in de richting van de router. Het kan zijn dat er geen onderbrekingen meer voorkomen. Bij dergelijk configuratie haal je, in open lucht en zonder hindernissen, gemakkellijk 120m….
    Groeten van Vleire

  72. Aan Alphapunk@yahoo.com Schoonheid is relatief en zéér persoonsgebonden.
    Waarschijnlijk hebt u ook nog jeugdpuistjes en staan uw ogen te dicht bij elkaar. Maar is dat nu een reden om te zeggen dat ge een lelijk manneke zijt…?
    Groeten van Vleire

  73. Aan dendude@tiscali.be
    Lees aandachtig de Manual die op de CD-ROM staat en je zult ontdekken dat je soms de PC opnieuw moet opstarten om de wijzigingen door te voeren. Niet duidelijk? Mail mij.

  74. Ik heb de Wireless Webracer 1004 van Topcom gekocht. Het is ook zo een wireless ADSL routertje hetzelfde maar goedkoper én tenminste een mooi toestel want dat van siemens is aartslelijk en het moet toch in je living staan dus….
    bye

  75. Net het dingetje in huis gehaald. Ben er uiterst tevreden van, alles lukte van de eerste keer. Weet dat ik geen echte \’internetwizard\’ ben en alles eerst een paar keer moet lezen ;-).
    Klein WEP-vraagje (ik raak er maar niet wijs uit): als je naar 192.168.1.1 gaat, kan je de modem configureren. Ik gaf daar een WEP-key in zoals aangegeven (bv: 59-f4-c2-…). Nu moet (uiteraard) de WLAN PCMCIA kaart daarvan op de hoogte zijn. Ik heb diezelfde key ingegeven in de monitorsoftware, maar die blijkt dat niet te slikken. Ik vermoed dat het aan de \”-\” ligt tussen de twee cijfers en/of letters. Vermoedelijk ligt het probleem bij mij. Graag toch wat raad. WEP-beveiliging zal niemand verhinderen in te breken, maar het maakt ze alvast wat moeilijker ;-).
    Alvast bedankt voor de moeite!

  76. mellaertslino@hotmail.com lees eerst uw handleiding van uw router eens deftig hé jongen vooraleer je klaagt !!! In de handleiding staat duidelijk dat je voor de eerste maal de router moet configureren aan de hand van de MEEGELEVERDE netwerk kabel. Mijn installatie verliep vlekkeloos en ik ben een leek op pc gebruik.

    En wat betreft uw hulp van medewerkers van ADSL daar heb ik mijn twijfels over want zij zouden dat moeten weten over die kabel !!! Dus vooraleer op andere te schieten, kijk eens of het probleem niet bij u ligt

  77. Leer met zo een ding werken! Het werkt perfect! Je moet het alleen goed kunnen gebruiken, nog iets, Voor een draadloze router heb je geen driver nodig

  78. Ik heb ook zo\’n Siemens Santis wireless adsl router gekocht, en mag het eerlijk zeggen: ik raad het aan niemand aan om zo\’n dure grap te kopen ( 200 € ). Als je hun handleiding moet geloven is het supersimpel: inpluggen, naar het adres van de modem browsen, even snel de instellingen juist zetten en je bent vertrokken! Dacht het niet!!! Ik dacht dat ik het probleem wel zou vinden omdat ik op een helpdesk werk en geregeld zulke vragen (of problemen) binnenkrijg! Toen ik mijn dure grap niet aan de praat kreeg heb ik er een collega bijgeroepen die bij Belgacom ADSL werkt, hij kreeg het ding ook niet aan de praat! Nog straffer, mijn collega kent de persoon die deze toestellen in België heeft getest en had hem gevraagd om mijn probleem op te lossen. Zelfs die mens kan hem niet online krijgen. Zelfs toen ik dacht dat de modem intern stuk was en dus een andere ben gaan halen bleek het maar niet te lukken. We spreken nu al ongeveer over een kleine 40 installs en uninstalls van de driver, die bovendien niet in het pakket inbegrepen zijn, maar wel positief is: je kunt ze downloaden van het internet, handig hé als je modem niet werkt. Toen ik dit alles beu was, echt beu, ben ik gewoon 15m kabel gaan halen en toen bleek meneer wel te gaan. Conclusie van dit verhaal: Dat ze hunne brol houden!!!!!!!!

  79. Ik heb zo\’n Siemens wireless ADSL systeem gekocht. De prestaties van het draadloos netwerk zijn ondermaats. Te weinig bereik en de verbinding verbreekt regelmatig binnenshuis !

Reacties zijn gesloten.