Kabelspaghetti of hoe sluit ik mijn pc aan op mijn tv

151
213
Dit artikel is deel 15 van 16 in het DiskIdee dossier Interfaces
DossiernavigatieSnellere en/of veiligere harde schijven dankzij RAIDBluetooth

Veel pc’s mogen dan uitgerust zijn met een dvd-rom, het bekijken van films op een pc-monitor is nou niet bepaald mijn idee van een gezellig avondje voor de buis zitten. Het zou dus handig zijn moesten de beelden van de pc terechtkomen op een echte televisie. Hoe je dat voor elkaar krijgt, lees je hieronder.
dvdopdetvviapc_1
STAP 1: Voor dit overzicht maken we gebruik van een grafische kaart op basis van een nVidia GeForce4 Titanium 4200 chipset en een moderne pc uitgerust met Windows XP. We raden je aan eerst de algemene stuursoftware van nVidia genaamd Detonator XP te installeren. Deze stuursoftware kun je gratis downloaden op www.nvidia.com. Groot voordeel van de Detonator XP stuursoftware is dat deze geschikt is voor zowat alle types nVidia-chipsets (oude en nieuwe) en dus van toepassing is op een groot aantal kaarten.

STAP 2: Onze grafische kaart beschikt over een tv-out van het type S-Video (de middelste zwartgekleurde stekker). Jammer genoeg hebben de meeste televisietoestellen geen S-Video-ingang, maar wel een composietingang. Geen nood want via een conversiekabeltje zorg je ervoor dat je een composietvideokabel toch op de S-Video-uitgang van de grafische kaart kunt aansluiten. Je kunt composietvideo herkennen aan de geelgekleurde stekkers. In ons geval is er echter nog iets speciaal aan de hand: onze televisie beschikt namelijk enkel over een SCART-connector en heeft dus geen aparte video-ingangen voor S-Video of composiet. Om de videokabel hierop aan te sluiten heb je dan ook een speciale SCART-stekker nodig die aan de achterkant aansluitingen heeft voor S-Video en/of composietvideo.

 

Achterkant van de grafische kaart met van links naar rechts: DVI, S-Video (tv-out) en VGA.

Conversiekabel S-video => composiet/S-Video

SCART-connector met composiet en stereo geluid ingangen

Opmerking: heeft je televisie een S-Video-ingang dan raden we aan om die te gebruiken. S-Video biedt namelijk een betere beeldkwaliteit dan composiet.

1
2
3
4
Vorig artikelUltraplatte USB AudioKey MP3-speler
Volgend artikelHet lange wachten beloond
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.

151 REACTIES

  1. Ik heb een kabel tussen laptop en lcd tv met beide een vga. Toch doet de tv niets…Wat doe ik niet goed?

    • Kan aan van alles liggen, maar het voor de hand liggende vraag ik je eerst: heb je je laptop zo ingesteld dat ie beeld geeft op het externe scherm (de tv moet je beschouwen als een extern scherm) OF op beide schermen tegelijk? Dat doe je met een toestcombinatie. Meestal is dat de Fn toets plus een functietoets, bv FN F8 tegelijk indrukken. Kijk uit naar het “schermsymbool” op een van je functietoetsen of bekijk de handleiding.

  2. Ik heb de s-vhs out naar scart +stereojack gekocht en de werkt vlotjes om de pc aan te sluiten op de tv. Het enige probleem is dat de scartingang van de tv compatibel moet zijn voor deze functie waardoor ik op een oude tv enkel zwart-witbeeld krijg maar op een moderne versie toch kleur. Het enige probleem vind ik nog de kwaliteit van het beeld deze is niet een beter dan dze van een playstation 2 bijvoorbeeld. Kan iemand mij hierbij helpen want ik heb alle beeldscherminstellingen al uitgeprobeerd en niets shcijnt het beeld scherper te maken.

  3. hallo , ik heb het zelfde probleem , laptop aangesloten op lcd , alles werkt behalven mediaplayer en dan enkel het beeld.
    heb jij toevalig al de oplosing dan hoor ik het graag groeten van soet

  4. Als je een moderne tv hebt dan heeft die misschien een VGA-ingang? Dan kun je die gebruiken. Of heeft je notebook misschien een HDMI-uitgang? Dan kun je die gebruiken. In het andere geval bestaan er wel usb-apparaatjes met een analoge tv-uitgang die zouden kunnen dienen, maar dat is wel allemaal wat ingewikkelder (en het is de vraag of het (goed) zal werken, hangt ook af van hoe oud je laptop is en wat voor videokaart erin steekt).

  5. @Hornblower #143: Witte en rode tulpstekkers dienen altijd voor het geluid (links + rechts). Is er ook  nog een gele tulp, dan is die voor het beeld. Heeft je TV geen gele aansluitng, maar alleen nog een scart: er bestaan verloopstekkers, een voorbeeldje op de site http://www.hcw.be/p.aspx?p=J1226 .Nog een opmerking: om het beeldsignaal van een pc op tv te krijgen, moet je pc over een TV-OUT aansluitng beschikken, maar dat is tegenwoordig vrij standaard.

  6. @Paulus: Bedankt voor je reactie! Ik wil graag het signaal van mijn pc op mn tv krijgen. Heb verder alleen een SCART-aansluiting en een "tulp"-aansluiting (rood/wit). Enig idee hoe ik dat voor elkaar kan krijgen? Alvast Bedankt!

  7. @Hornblower #141: Wanneer jouw dvd-recorder zoals je schrijft alleen een s-video UIT heeft, dan kan je daar uiteraard geen signaal IN sturen komende van je pc. Maar wat is precies je bedoeling: het signaal van de pc op je tv weer te geven? Of het signaal van de dvd-recorder op je pc te zien?

  8. Hallo, Ik bezit sinds kort een dvd-recorder met een s-video uitgang. Mijn vraag is of het mogelijk is om via s-video een connectie te maken tussen mijn pc en de dvd-recorder en die dan vervolgens aan te sluiten aan mijn tv? Mijn tv heeft namelijk maar 1 scart-aansluiting en daar zit de dvd-recorder in. Heeft iemand hier ideeen over? Alvast bedankt!

  9. Bij mij zijn de beeldschermen opgewisseld :s
    Mijn Tv is 1 geworden (en kan alleen daar de geavanceerde dingen aan veranderen) en mijn computer is nu beeldscherm 2.
    Wie weet hoe ik ze weer kan terug veranderen..?
    De oplassing
    klik met rechter muisknop op je bureaublad > eigenschappen > instellingen danstaat er onderaan ergens: dit beeldscherm als hoofdmonitor gebruiken
  10. heey ik heb een acer laptop die ik graag met een scart of die rood wit gele stekkertjes op mijn vt aan sluit ! alleen heb ik er een kabel voor nodig die ik niet kan vinden plz ! help !

    op me laptop heb ik de aan sluitingen usb , en voor nog een scherm aan te sluiten plz help !!!!

    MVG MARK

  11. ey ik heb me hp laptop de DV4000 serie heb ik i heb einedlijk zo 7 tulp zien te bemachtigen en ik heb alles aangesloten op me tv ik heb de intell familly chpst 915 videkaart maar ik heb geen kleur op me tv wel beeld en geluid maar geen kleur doe krijg ik der kleur in ik heb een jvc tv kan iemand me hier mee helpen??

  12. Heb een Acer aspire 1700 en een kabelset ;
    Via stereo uitgang pc met rood witte tulp stekker naat tv , geen probleem , heb ook geluid ;
    Echter speciale tv out kabel die zowel op pc als tv ( phillips ) zit geeft geen beeld ; kan ook nergens mijn standaard laptop monitor wijzigen in een andere ( die van de tweede monitor of in dit geval de tv ) ;
    Kan er iemand mij helpen via mail of bellen ?

  13. Hallo,
    Werkt dit ook met de GeForce FX 5200 kaart?
    Ik heb de Detonator XP geinstalleerd.
    Groeten,
    Alain

  14. Bij mij werkt bijna alles perfect nadat ik mijn laptop op mijn tv heb aangesloten. Alleen het volgende probleem doet zich voor:
    Ik kijk een bepaald programma (p2p televisie china) middels de windows mediaplayer 10. Ik zie alles wat er op mijn laptop gebeurt ook op tv behalve de beelden die in de mediaplayer worden afgespeeld. Deze zie ik wel op mijn laptop, de mediaplayer zie ik ook op tv, maar de beelden in de mediaplayer geeft hij op mijn tv zwart weer, op laptop wel beelden.

    a.vanmeel@home.nl

  15. ik heb hetzelfde probleem, heb al alles geprobeerd op de site. Maar zelfs overschakelen naar composite out lukt niet, vind die instelling niet :p heb een intel Mobile915/910. toch maar raar dat er geen kleur is, hoop dat er nog een oplossing is.

  16. Ik heb een Laptop met tv out. En nu heb ik laatst bij het kabelhuis ( http://www.kabelhuis.nl ) een kabel gekocht. Een laptop/pc (svhs uitgang) naar tv ( scart ) kabel gekocht. Heb nu wel beeld en zo maar het blijft zwart wit. Wat kan ik hier aan doen?

  17. ik heb alles aangesloten, maar hoe krijg ik nu dan ook echt beeld?? ik heb al die opties bij beeldinstellingen niet…

  18. Bij mij zijn de beeldschermen opgewisseld :s
    Mijn Tv is 1 geworden (en kan alleen daar de geavanceerde dingen aan veranderen) en mijn computer is nu beeldscherm 2.
    Wie weet hoe ik ze weer kan terug veranderen..?

  19. mijn hele pc kleuren zijn verlaagd, en niks kan ik meer opstarten, bureau blad is leeg.. maar de balk is er wel maar niks kan ik meer openen… op tv zie ik een blauwe kleur.. HELP HELP

  20. Hallo, nog even over zwart-wit/kleur, ik heb een ander probleem, bij het opstarten is het windows-logo in kleur, vervolgens geen beeld meer. Bij optie: \”clone\” wel , zwart-wit, beeld!
    Het advies: ga naar \”device settings\” en selecteer \”TV format 4\” wil niet… wanneer ik \”device settings\” aanklik krijg ik: (een vinkje voor)primary display, color correction, device adjustments, NV Rotate en change resolutions. Hans of Vincent zijn jullie nog te benaderen voor een oplossing voor dit probleem?

  21. ik heb een 256mb geforce 6800, ik heb de tv aangeslote op de pc, het beeld van films zijn goed maar van het bureaublad enz is onduidelijk, hoe kan ik het beeld scherper maken?

  22. Okee dan! Hij doet het eindelijk weer, superbedankt! Wel vaag dat je composite moet kiezen ipv s-video, maar het werkt nu, ik ben je dankbaar!

  23. @Marc: zoals Hans hieronder al beschreef: uitproberen! Vaak is het een setting die fout is – bvb typisch NTSC ipv. PAL maar er zijn ook andere instellingen die fout kunnen staan. Een slecht beeld kan aan de kabel liggen, maar kleur verdwijnt niet in de kabel. Tenzij je werkt met Scarts die niet volledig zijn bekabeld.

  24. Hey,

    Ik heb dit ook gedaan thuis en het werkt perfect, maar nu wil ik het ook bij m;n broertje doen, maar dan blijft het beeld zwart-wit. Hoe kan dat ? Ik heb prcies het zelfde alemaal gedaan als bij mij.
    kan dat aan de tv liggen ? of aan de kabel ?

    Greetz,
    Marc

  25. vincent; 26/ mai 2004 bedankt!

    Ik had ook problemen met mijn Geforce Fx 5200, ik had ook alleen zwart/wit beeld. na ongeveer 2 uur klooien heb ik het opgelost. 1. ga naar je Nview tab 2. klik op je Tv (1 of 2, ligt eraan welke primary is) 3.dan ga je naar Device Settings -> Select Tv Format 4. klik helemaal onderin op Advanced 5. dan zie je onderin Output Video Format, die staat waarschijnlijk op Auto, je zou zeggen die moet je op S-video-out zetten, NIET DUS! je moet hem op Composite-Out zetten… 6. dan nog even je standaart op Pal/B of Pal/G zetten, en hoera je hebt kleur! klaar..worked for me!
    vincent 26 May 2004

  26. ik heb een mx 440 videokaart alles werkt ik heb beeld met kleur. Me tv is van phillips werkt ook prima. Maar ik zie alles wazig, ik kan de zinnen niet lezen. Films daarin tegen doen het ook prima. Kan iemand mij daarbij helpen? BVD

  27. geen ondertitels komt doordat bij het klonen je het tv scherm al primair apparaat moet instellen, soms worden alleen ondertitels getoond op het primaire scherm.

    Als je kaart de tv niet herkent, moet je eens nagaan of de massa van de scart wel goed is. Of kun je het met de nieuwe drivers van Nvidia forceren dat er een tv signaal uit komt.

  28. wie kan mij helpen mijn tv aangesloten maar bij klonen geeft hij aan dat hij hem ziet maar komt geen beeld verder als de computer op start start hij niet meer door alleen onder veilige modules

  29. krijg geen onderiteling te zien op tv….Kan iemand mij helpen aub. thx
    mail me..

  30. bij mij komt de ondertiteling niet door bij het klonen weet iemand hoe dat kan? alvast bedankt;)

  31. bij mensen die zwart wit krijgen, ik heb de oplossing.
    ga naar eigenschappen voor beeldscherm, dan instellingen, dan geforce, uitvoertype selecteren, geavanceerd, formaar video uitvoer, samengesteld. Dit was de oplossing voor mij

  32. Wie kan mij helpen? Ik krijg bij het klonen een licht blauw scherm op mijn tv.

  33. weet iemand hoe je moet klonen? ik kan nergens vinden waar je moet klonen. mail me. ik heb nvidia Geforce Fx 5700

  34. Het programma Nview werkt echt heel frustrerend heb ik naar eigen ervaring.
    Het programma tvTool werkt daarintegen heel erg simpel alles spreekt voor zich en het werkt ook nog goed.
    Tvtool heeft voor de rest ook nergens met een ander programma te maken verder en Nview heeft op de een of andere manier gewoon dat ie bijv dan als je een keer iets hebt gekeken met Win mediaplayer op je tv dan onthoud ie dat op een of andere manier en dan volgende keer als je eigelijk alleen via je pc dan wilt kijken stuurt ie automatisch naar je tv ….hoe irritant?
    Bij mij gebeurde ook zoiets want toen ik me pc toen de volgende dag aan zette toen kreeg ik geen beeld meer naar me monitor maar alleen naar me tv maar er was een 1 of andere optie dat ik de instellingen niet kon zien en alleen op me monitor zien kon dus ik moest me hele pc opniew installeren en nadat ik dus Tvtool maar heb gebruikt is er niks meer aan de hand .
    Programma aan , tv aan en film afspelen.

  35. Het programma Nview werkt echt heel frustrerend heb ik naar eigen ervaring.
    Het programma tvTool werkt daarintegen heel erg simpel alles spreekt voor zich en het werkt ook nog goed.
    Tvtool heeft voor de rest ook nergens met een ander programma te maken verder en Nview heeft op de een of andere manier gewoon dat ie bijv dan als je een keer iets hebt gekeken met Win mediaplayer op je tv dan onthoud ie dat op een of andere manier en dan volgende keer als je eigelijk alleen via je pc dan wilt kijken stuurt ie automatisch naar je tv ….hoe irritant?
    Bij mij gebeurde ook zoiets want toen ik me pc toen de volgende dag aan zette toen kreeg ik geen beeld meer naar me monitor maar alleen naar me tv maar er was een 1 of andere optie dat ik de instellingen niet kon zien en alleen op me monitor zien kon dus ik moest me hele pc opniew installeren en nadat ik dus Tvtool maar heb gebruikt is er niks meer aan de hand .
    Programma aan , tv aan en film afspelen.

  36. ik heb ook geforce mx 400 van nvidia en kon eerst ook mijn desktop op mijn tv krijgen, maar nadat ik xp er were opnieuw heb opgezet lukt mij dit om een of andere redenn iet meer, heb een daewoo tv. weet iemand hier een oplossinh voor??? mail daqn naar nielsrosenau@hotmail.com

    alvast bedankt

  37. Ik heb een aantal reacties gelezen betreffende het niet aanwezig zijn van de nView tab, maar nog geen aanwijzingen gelezen.. Dit heb ik ook. Ben benieuwd of iemand mij verder kan helpen…..

  38. ok, alles is aangesloten en alles doet het bijna goed. dat wil zeggen, ik heb beeld en geluid! Alleen is het beeld zwart/wit, als ik de geluidstekkers erin heb gestoken. Als ik deze eruit haal heb ik wel weer kleur.
    Dus ik kan gewoon dvd\’tjes kijken, maar het geluid komt dan van de kamer ernaast. dat is niet lekker natuurlijk. Wie o wie kan mij helpen?

  39. probeer,dvd clonen,rippen,en goede ,branders,veel op internet,
    schaam je niet,elke keer kom je voor een verassing.

  40. Ik heb een ATI Radeon 9600 Pro 128 MB TV-out + DVI videokaart,maar ik wil graag weten hoelang ik met deze kaart mee kan zeg maar..iemand een idee??? krijg graag een antwoord.

  41. Ok dag allemaal, ik heb weer eens wat anders dan zwart/wit beeld….
    Bij mij doet alles het gewoon (lees: beeld is goed met kleur) alleen heb een continue toon op de achtergrond deze blijft ook aanwezig wanneer ik daad werkelijk een filmpje afspeel via de pc.
    geen geluidskaart gewoon onboard. lijntje gaat gewoon via line out. rarar wie weet hier een antwoord op? BVD

  42. hey allen,
    ik heb een geforce 4 mx 440 64mb en ik heb net mijn comp ff helemaal leeggemaakt inclusief windows xp opnieuw geinstalld maar voor dat ikdat allemaal had gedaan kon ik wel kloon beeld krijgen maar dat krijg ik nu ook al niet meer voor elkaar kan iemand mij helpen?¿? zoja graag op deze mail dj_fattyboy@hotmail.com B.V.D

  43. Heb een composiet-aansluiting gemaakt van PC naar TV. De TV op Front Y/C gezet. In de PC Bureaublad-Eigenschappen-Instellingen-Geavanceerd-Beeldscherm helaas geen 2 mogelijkheden, enkel \”Type monitor Plug en Play monitor\”. Heb een NVIDIA GeForce MX/MX 400.
    Wie kan mij verder helpen?

  44. Ik krijg het niet werkend. Ik krijg het bij 2 verschillende systemen niet draaiend…
    De eerste heeft een extra kaart met S-video en die kaart zit met een flat-cable gekoppelt aan de videokaart. Moet werken want het hoort bij elkaar. De 2de pc heeft een Gforce4 videokaart met daarop een S-video. Ook dit werkt niet. Hebt het met zo\’n S-video-stekkertje gedaan en met een gewone Composite-stekkertje (zo\’n gele)… kan iemand mij help (ik weet dat dit geen forum is, maar misschien wilt er iemand mij zo vriendelijk zijn, om me te helpen)

    email: dgreebe17@hccnet.nl

    Alvast bedankt

  45. Bij mij werkt alles prima maar er is 1 ding wa me nog nie lekker zit en dat is als je een film afspeeld met power dvd of een andere dvd player dan blijf ik balken hebben….. ik bedoel hij maakt er breedbeeld van maar ja ik heb al een breedbeeld dus nu heb ik breedbeeldfilms met balken….. De film springt dus niet op de voledige modus van de televisie ook al zet ik hem op fool modes….

    weet iemand hier antwoord op?

  46. Ik had ook problemen met mijn Geforce Fx 5200,
    ik had ook alleen zwart/wit beeld.

    na ongeveer 2 uur klooien heb ik het opgelost.

    1. ga naar je Nview tab
    2. klik op je Tv (1 of 2, ligt eraan welke primary is)
    3.dan ga je naar Device Settings -> Select Tv Format
    4. klik helemaal onderin op Advanced
    5. dan zie je onderin Output Video Format, die staat waarschijnlijk op Auto, je zou zeggen die moet je op S-video-out zetten, NIET DUS! je moet hem op Composite-Out zetten…
    6. dan nog even je standaart op Pal/B of Pal/G zetten, en hoera je hebt kleur!

    klaar..worked for me!

  47. Goed artikel alleen ook ikhoud ik alleen een zwart wit scherm over op de tv. kan iemand mij aub vertellen hoe ik dit moet oplossen.

    dankje

  48. Na mijn aan koop Na mijn aankoop van een asus raddeon 9200 se was het niet moeilijk om deze in te stellen op tv out
    Maar nu kan ik geen dvd films meer zien op de pc monitor en tv out .De media player (windows en inter video) wordt maar het intro gestopt en af gesloten.
    Weet iemand een oplossing voor dit probleem. Info-doornenbal@hetnet.nl

  49. Als ik mijn tv aansluit op mijn pc via een s-video scart kabel dan krijg ik alleen zwart wit beeld op de tv hoe los ik dit op????

  50. iok heb een geforce 3 Ti200 videokaart Ik kan alleen naar beeld krijgen of op mijn pc monitor of op dec tv.Hope los ik dat op ?
    Met tv tools lukt het wel ook op de tv een zwart wit bibberend beeld te krijgen.\\
    Wat moet ik doen ?
    Geert Jan

  51. Hallo ik heb iets wat ik niet begrijp: Ik heb een videokaart geforce4 MX420+TV out, deze sluit ik aan op de tv met de benodigte kabels (beeld en geluid) Wanneer ik nu een film afspeel vanaf de pc met windows media player, krijg ik alleen geluid, geen beeld. Terwijl ik voorheen gewoon de film kon zien. Maar stop ik nu een film op cd in de pc en ik speel deze af, heb ik gewoon beeld en geluid. Waarschijnlijk is het een gewone instelling, maar ik weet het even niet meer, dus HELP ME. Stuur je eventuele hulp/oplossing naar karel1963@hotmail.com

  52. ALLES WERKT, BEELD OP TV ECHTER NAAR RECHTS GESPRONGEN EN KOMT LINKS WEER TEVOORSCHIJN???
    Ik mijn TV aangesloten met een S-video kabel en een scart connector (grafische processor NVidia GeForce 2 MX/MX 400, Twinview: kloon = analoge TV Pal B) en ik heb goed kleurenbeeld op mijn televisie. Mijn probleem is echter dat het beeld op TV een groot deel naar rechts is gesprongen (en links weer tevoorschijn komt)!!!! Hoe kan ik dit oplossen??

  53. bestaat er ook een \”\’tvtool achtig\” programma voor ATI-kaarten. maw software matig aansturen van je videokaart

  54. Moet ik altijd de stuursoftware uit het artikel downloaden?
    ik ehb een Asus V9250 geforce FX5200 magic grafische kaart
    kan ik hiermee dan ook de tv op de computer aansluiten?

  55. hallo,
    ik heb alles aangesloten en aangezet maar dan heb ik een probleempje….
    ik krijg alleen maar zwart-wit op mijn tv te zien. Hoe kan ik dit naar kleur krijgen?
    Ik heb in de winkel gewoon een s-video-scart kabel gekocht maar zag dus alleen maar zwart-wit op mijn tv.
    Als iermand mij kan helpen.. graag!!!
    mail naar jeroenjanson@hotmail.com
    alvast bedankt.

  56. ik wil mijn computer xp op mijn dv.d. speler aansluiten kan iemand me adviseren??? b.v.d.

  57. Probleem oplossen geen beel of Nview menu: De standaard driver de Geforce levert (detonator) werkt niet in alle gevallen, sterker bij mij werkte het nooit onder de Detonator maar wel onder een iets verouderde (geklooide versie gedownload ergens) Het kan dus aan de drivers liggen (90% van het probleem) De detonator driver is niet helemaal het beste, TV-tool bied dan in dat geval ook geen enkele oplossing. Bij mij heeft het perfect gewerkt maar beeld heb ik nooit goed gekregen, wel kleur maar woorden in bepaalde menu\’s (vooral Word) zijn nauwelijk te lezen. Voor mensen die het voor elkaar krijgen… nog een tip, sluit een tweede muis op je pc aan, (1e muis op USB, tweede muis op muispoort) en je maakt eventueel een langere kabel tussen je muis (let op kleuren als je dat maakt!) en je legt je muis naast de PC. Mijn muis ligt dus beneden terwijl de pc dus 1 etage hoger draait…. erikveldhuizen@radiocentraalfm.nl http://www.radiocentraalfm.nl

  58. Na eigenschappen, instellingen, geavanceerd, N-view krijg ik in principe de mogelijkheid om een TV te selecteren, maar dit lukt niet. De TV-optie is lichtgrijs van kleur zodat er niks gebeurt als je er op klikt. Kent iemand dit probleem en de oplossing?

  59. Hallo, ik kan ook het Nview tabblad niet vinden. Bij het aanklikken van properties krijg ik alleen een tabblad General en Driver. Weet iemand hier een oplossing voor?

  60. Ik zou graag willen weten waar nvieuw staat, want ik volgf alle instrukties maar kan nview nergens vinden. En nu??

  61. wie kan mij helpen,
    Ik heb radeon 9800 pro atlantis maar,
    Als ik nview zoek kan ik hem niet vinden.
    ik heb xp kan dat daar door komen.
    Alvast bedankt.

  62. Ik heb kabels en konnektoren aangesloten(op de goede manier) heb pc goed geconfigueerd en heb scart in aangesloten op videorecorder. (past neit op tv) maar nu heb ik geen beeld!!!! kan iemand me helpen

  63. Dat zoemgeluid is ten gevolge van een aardlus. Dat is een complex probleem, maar probeer is de kabel van je kabeldistributie uit te trekken. Gebruik ons forum als je verdere vragen hebt, want dit is enkel bedoeld voor reacties.

  64. Ik heb dus mijn pc aangesloten op de tv ! Het werkt maar heb nu een zoem-geluid in de boxen van de tv ! Kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan verhelpen ? Heeft het met instellingen te maken ?
    Op mijn andere tv met scart-ingang lukt het niet om de pc aan te sluiten. Ik vind het beeld nergens terug ! Heeft dat hier ook weer te maken met instellingen van de pc ?

  65. Ik zou graag willen weten waar nvieuw staat, want ik volgf alle instrukties maar kan nview nergens vinden. En nu??

  66. Ik heb een Geforce FX 5200 Grafische kaart, ik krijg het niet voor elkaar om het beeld te klonen, als ik mijn tv m.b.v. s-video aansluit dan kan ik hem wel als uitbreiding van het bureaublad gebruiken maar ik kan nergens de mogelijkheid tot klonen inschakelen. Wie kan mij helpen????

  67. ik krijg niks aleen ge luid en mijn scherm is elemaal wit wat kan ik hier aan doen (btw nu kun je het ook op een draad loze manier dan kun je gemakkelijker een tv boven op de pc aan sluiten maar bij mij krijg ik alleen wit beelt met af en toe ne shok plz help mij iemand stuur een mailke die mij kan helpe aub : hermansbrecht@hotmail.com

  68. Thanx de reactie van Herman van 11 januari 2003 heeft mij naar de oplossing geholpen zwart/wit kijken..gewoon scard 1 en 2 omgewisseld (1 ondersteund alleen s-videoconnetie) dus gewoon lekker kleur kijken ipv zwart/wit via dvd lap top. Ciao.

  69. Ik heb een ati radeon 9600TX en ik vind de \”kloon functie\” niet op mijn pc. Waar kan ik deze vinden bij mijn ati radeon???
    (ik kan alleen mijn monitor uitbreiden naar mijn tv)

  70. Hey.. ik heb een GeForce2 MX200, en een Daewoo TV (Vraag me niet wat voor type :\\).. Alles doet het, maar ik krijg niets op de TV..
    Ik kan AV kiezen, niets..
    S-VHS, niets..
    en Video is gewoon een kanaal, ik kan er gewoon kanalen instellen.. Weten jullie wat ik moet doen ?

  71. tegenwoordig bestaan er kabels die rechtstreeks van S-Video naar scart gaan … (ik heb me onlangs zo 1tje gekocht 🙂
    en voor al degenen (of de meeste toch) die dan toch nog zwart-wit problemen hebben: download TV-Tool @ http://tvtool.info/ !!! (spijtig genoeg is alles in het Duits)
    in het eerste tab-blad Mode, bij TV-Format klik eerst op het “>” teken, en daarna kies je PAL-M
    bij het tab-blad Adjust vinkje rechts Y/C aan (voor S-Video signaal)
    klik ook helemaal vanonder op “More Option”, en vink daar Color Fix aan (en als het beeld niet scherp lijkt, ook Enhance Text)

    zo werkte het toch voor mij …
    good luck, en als er nog vragen zijn, m’n email staat hieronder…

  72. geforce4 mx420 nvidia.
    koop eerst een kabel voor: S-video/3.5mm Stereo-SCART 4 pin s – VHS plug ( zie evt. http://www.bandridge.nl) 10mtr of 20 mtr geen probleem.
    eerst alle kabels aansluiten en dan pas tv en de pc aanzetten.
    bij je beeldscherm instellingen links je computer beeldscherm gebruiken en voor de rechtse je tv, zorg ervoor dat de instellingen van rechts staan op 800 x 600 en op 16 bits.
    ZET JE TV VIA AFSTANDBEDINING WEL FF OP VCR OF AV OF EXT.MOD
    als je alleen zwart/wit krijgt pak dan niet PAL / B maar nederland PAL / P!!!!!!!!!!! EN ZORG ERVOOR DAT BIJ APPARAAT SELECTEREN DE FORMAAT VIDEO UITVOER OP SAMENGESTELD VIDEO UITVOER STAAT!!
    en wat betreft je geluid zorg ervoor dat je stekker in de goede uitgang zit. makkelijk toch!!

  73. Iemand een goede link als het niet lukt wat op de vorige pagina staond. M.a.w. als je zwart-wit beeld hebt, niet kan klonen etc. Alvast bedankt

  74. Ik heb een 128MB DDR ATI RadeonT 9700 TX grafische kaart. Deze heeft alleen een s-video TV-Out uitgang. Die heb ik
    verbonden heb met een 10 meter lange s-vhs kabel aan mijn (Sony breedbeeld) Tv op de S-vhs-connector (want die zit er op!). Kabel en connectoren zijn in orde heb ik gecheckt. Nu de Pc configureren:
    Via configuratiescherm, beeldscherm, instellingen, geavanceerd, displays kom je in een venster met een afbeelding van een TV links en de monitor rechts.
    Om nu Tv-out te enabelen zou je volgens de gebruiksaanwijzing moeten klikken op de groene knop in de afbeelding van de
    de TV maar dat lukt niet want er staat “not connected”.
    De PC is echter wel op de juiste manier verbonden met de TV.
    Mijn probleem begint dus al in de pc.
    herkent iemand dit?

  75. Ik heb laptop op tv-video combi aangesloten op wijze zoals in artikel, met scartverloop. TV-beeld is erg vaag, letters van bureaublad zijn onleesbaar, ook als ik resolutie op 640×480 zet. Ik heb nog geen DVD afgespeeld, maar vrees het ergste. Heeft dit met signaalverlies te maken of is het toch kwestie van anders configureren. Zo ja, hoe?
    Jan

  76. Voor € 5,- koop je een s-video naar composiet blokje waar je weer een tulp-tulp insteekt (je hebt ook s-video naar composiet kabeltjes = hetzelfde, iets duurder) die naar een scartblokje met composiet-ingang kan. Gegarandeerd heb je dan kleur. Als je dan nog zwart-wit hebt zit het probleem echt in de instellingen van je gfx-kaart/beeldscherm (PAL BE/60, composiet kiezen, 800×600 op sommige kaarten las ik ergens, etc…)

  77. Hey Mensen,

    Ik heb sinds kort de NVIDIA GForce 4 MMX 440 64MB met tv-out.
    En heb alles goed geinstalleerd,
    maar………… bij het veld waar je je monitor moet klonen kan ik niet kiezen.
    Bij mij staat het standaard op standaard (dual view)
    En als ik in de eigenschappen van mijn beeldschem ga zie ik ook maar 1 monitor. Wie weet wat ik fout doe ?????
    Ik heb dat zwarte 4 pins kabeltje op een scart verloop stukje op de tv aangesloten.
    En daarnaast gebruik ik ook TVTool 6.5 maar ik zie alleen naar zwart beeld :-(((
    Kan iemand mij helpen ?????/

    Groetjes,
    Iwan

    Toenae@hotmail.com

  78. ik heb geen reactie op die vragen maar waarom komt bij mijn geen vieuwtabblad tevoorschijn.
    laat graag iets van je horen
    jan-sandra @home.nl

  79. Ik heb een Geforce 4 Leadtek videokaart. Zonder drivers speelt mijn tv (oud met scart) wel kleur af, maar als ik nview (laaste drivers) installeer krijg ik alleen maar zwart-wit. Ik kan ook geen films afkijken want deze geeft ie wel weer op mijn monitor, maar niet op mijn tv. Iemand nog suggesties?

  80. = Geen Kleur & Niet Scherp =
    Ik heb een svideo kabel 10 meter
    Ik heb geen kleur en het beeld is helemaal niet scherp.
    Ik heb alleen maar een aansluiting voor svideo achterop mijn videokaart: Geforce 2mx.
    Wat moet ik doen? Nieuwe kabel en dan korter of een ander type kabel? Please help….

  81. S-VHS kabels geven vrijwel altijd beeld zwart-wit door op televisies die niet oorspronkelijk een S-VHS ingang hebben (ook als je PAL selecteert). Een oplossing: koop een SCART-kabel met twee video-ingangen. Dus zowel een gele ingang (zoals ook op de videokaart zit) als een S-VHS ingang. Sluit beiden aan, dus S-VHS én een tulpje op de gele video-ingang. De S-VHS zorgt dan voor een scherp beeld en de tulpjes voor de kleur. Zo’n scartaansluiting kun je bij veel onderdelenshops wel kopen. Vrijwel alle videokaarten ondersteunen een samengestelde uitvoer van beeld (dus twee uitgangen tegelijk). Bij geforce-kaarten kun je zelfs kiezen.

  82. S-VHS kabels geven vrijwel altijd beeld zwart-wit door op televisies die niet oorspronkelijk een S-VHS ingang hebben (ook als je PAL selecteert). Een oplossing: koop een SCART-kabel met twee video-ingangen. Dus zowel een gele ingang (zoals ook op de videokaart zit) als een S-VHS ingang. Sluit beiden aan, dus S-VHS én een tulpje op de gele video-ingang. De S-VHS zorgt dan voor een scherp beeld en de tulpjes voor de kleur. Zo’n scartaansluiting kun je bij veel onderdelenshops wel kopen. Vrijwel alle videokaarten ondersteunen een samengestelde uitvoer van beeld (dus twee uitgangen tegelijk). Bij geforce-kaarten kun je zelfs kiezen.

  83. Kan S-video vanuit laptop ook naar AV2 van de video recorder en daarna naar de TV via de standaard aansluitingen?
    Ik heb dit getest maar ik krijg alleen zwart/wit beelden en de tekst van de laptop bureaublad kan ik niet goed scherp instellen.

    Wie weet een oplossing?

  84. Ik krijg bij de geavanceerde instellingen totaal geen tabblad nview te zien, alhoewel hij wel de plug and play en standaardadapter gevonden heeft. Mogelijk oplossing?

  85. Oeps, is te merken dat het al 5:11 is, in de morgen, ik heb in mijn slaperige geestelijke toestand op de reacties onderaan deze pagina gereageerd, DOM.

    Of toch niet zo dom want normaal verschijnen replies ónder de oudere berichten 🙂

  86. Aan alle zwart wit kijkers!
    Het conversiekabeltje dat zo mooi op de foto van s-video naar composietvideo verbonden is zal wel de groote boosdoener zijn.
    Hoe kan je nu luminancie en chrominantie op zo een eenvoudige wijze combineren, dat je kan overgaan van yc-signaal naar video?Dat zal toch eens iemand die dit artikel samengesteld heeft mij mogen uitleggen!!!
    D.A. Audio&video technicus.

  87. ik heb het probleem dat ik niet kan kiezen voor tv maar dat alleen anoloog aangevinkt staat eerst kon ik dat wel maar nu niet meer hij geeft aan in twin vieuw maar krijg het niet voor elkaar wie kan mij helpen

  88. Voor de mensen die met het probleem zitten van het schakelen tussen TV en Computerscherm. Er bestaan een sneltoets waarbij het scherm automatisch naar tv overgaat en dus niet zoals bij beeldscherminstellingen na 15 sec verspringt. kijk daarvoor goed in de handleiding van uw toestel en videocard. Dit is wel enkel zo bij nieuwere toestellen. Meestal is die sneltoets: Fn – F5 samen indrukken…

  89. als het (zoals ik het van de meeste mensen lees)niet lukt.
    KOOP DAN MAAR EEN DVD SPELER,stuk simpeler en gemakkelijker.

  90. Ik heb een geforce 2 mx/mx 100/200 grafische kaart en s-vhs-scart kabel maar het lukt me niet om beeld te krijgen voor films af te spelen via dvix player
    wie kan mij stap-voor-stap helpen?

  91. Als je een film afspeeld en het beeld wordt alleen weergegeven op je monitor en niet op de tv. Ik had dit probleem ook met mijn nvidia kaart, het komt omdat hij maar op 1 scherm direct x zooi kan afspelen. Als je je tv insteld als 1e scherm zal hij daarop films afspelen

  92. Als je een film afspeeld en het beeld wordt alleen weergegeven op je monitor en niet op de tv. Ik had dit probleem ook met mijn nvidia kaart, het komt omdat hij maar op 1 scherm direct x zooi kan afspelen. Als je je tv insteld als 1e scherm zal hij daarop films afspelen

  93. Ik heb ook lange tijd geworsteld met het “zwart-wit probleem” .Dit is nu gelukkig opgelost en wel door volgende tip.Bij recente TV-modellen zijn 2 scart-aansluitingen,althans wat mijn breedbeeld-toestel betreft.Enkel de 2de scart-aansluiting (met s-videoconnectie) kan uw dvd’s weergeven in kleur.Een tijdje heb ik mijn dvd’s bekeken in zwart-wit omdat ik m’n laptop heb aangesloten via scart 1.

  94. Bij het aansluiten van mijn TV op de TV-Out aansluiting van mijn videokaart heb ik een probleem, waarschijnlijk zie ik iets over het hoofd….

    Ik heb op de s-video uitgang op mijn nVidia GeForce2 videokaart een s-video kabel aangesloten. Daaraan een verloopstukje en een verloopkabel van s-video naar composiet, omdat mijn tv alleen een scart aansluiting heeft en geen s-video aankan. Tenslotte heb ik de composiet stekker in de scartverloopplug gedaan.

    Vervolgens de TV op het videokanaal gezet en de PC opgestart. De beeldscherminstellingen op 800*600 en de frequentie op 60Hz gezet. Daarna de TV als uitvoerapparaat geselecteerd en Belgie PAL-B ingegeven. Ik kan helaas geen beeld krijgen op tv en computermonitor tegelijk (klonen), maar das op zich geen probleem…

    Bij het toepassen van deze instellingen, krijg ik een melding dat het beeld 15 seconden wordt getest en indien niet in orde dat de oude instellingen hersteld worden.

    Nu krijg ik perfect beeld op mijn tv, maar je raadt het al, na 15 seconden springt het beeld terug naar mn computerbeeldscherm….
    Hoe kan ik ervoor zorgen dat het beeld (wat dus prima is) gewoon op mn tv beeld blijft spelen?

    Beste mensen: Wat gaat er hier fout?

    Alvast bedankt voor jullie hulp!

    Groeten van Re.

  95. Voor de mensen die problemen hebben met het bekijken van dvd films op een laptop en aangesloten op de tv. Wanner je allenen maar filmbeeld hebt op je laptop en niet op de tv, moet je eens proberen om in de instellingen van je grafichekaart enkel het tv toestel als monitor intestellen en het tft display uit te schakelen.
    Werkt perfect bij mij.

  96. iedereen die problemen heeft met kleuren: als je alleen maar zwart-wit beeld krijgt, dan heb je waarschijnlijk een svhs-kabel (of ook wel s-videokabel genoemd) aangesloten op je tv, terwijl deze dat niet ondersteunt. De oplossing is dan om een zogenaamde composietkabel te kopen; deze geeft een iets minder beeld, maar wel in kleur.

  97. weet iemand een oplossing op deze???
    Als ik films afspeel dan krijg ik wel beeld op mijn monitor maar niet op de tv. Voor de rest werkt het perfect, alleen dat niet dus.
    Kan iemand mij helpen, aub????

  98. ik heb hetzelfde probleem als iemand anders die al gereageerd heeft. Alles werkt perfect behalve de kleuren!

  99. voor degene die problemen heeft met het zwart wit blijven van het beeld: probeer eens bij de PAL instellingen van de TV niet die van Nederland te pakken, maar bijvoorbeeld het NTSC van Mexico (of zoiets). Bij mij was het eerst ook zwart wit en er wordt voorgeschreven NTSC niet te gebruiken, maar toen ik het instelde had ik wel kleur! Het ligt dan gewoon aan de tv (dergelijke tv’s mogen in Nederland eigenlijk niet verkocht worden.
    Succes ermee

  100. Goed artikel. Maar wie weet hoe e.e.a. gaat wanneer je gebruikt maakt van een draadloos systeem. Je weet wel: een pakket met twee transmitters waarmee je de videobeelden en geluid kunt verzenden naar een andere tv (ook te gebruiken bij verzenden van beeldenv van videorecorder naar andere tv). Ik krijgt het niet voor elkaar op in XP een 2e monitor/tv te selecteren met als gevolg dat het s-video uit-signaal op de grafische kaart niet uitzendt. Heeft iemand ervaring met een dergelijk draadloos systeem. Graag reacties (evt. naar mc.nijboer@tiscali.nl).

  101. Mensen bij wie het beeld zwart/wit blijft: gebruik je een s-video naar s-video kabel tussen pc en scartplug en je weet zeker dat je PAL hebt ingesteld? Dan kan het zijn dat je tv geen s-video ondersteund. Gebruik in dat geval de composit-video kabel (met de gele pluggen), zoals in het artikel ook beschreven wordt.

  102. Alles werkt perfect alleen blijft mijn TV zwart/wit. Ik heb ook alle Pal’s geprobeert… zonder succes. Als iemand weet wat ik moet doen wilt u het alstublieft aan mij mailen??? nielsmouthaan@planet.nl.
    Alvast bedankt

  103. Ik heb op mijn laptop een ati radeon 320m 32 mb maar als ik hem aansluit op de tv en ik speel een filmpje af dan zie ik het filmpje wel op het computerscherm maar niet op de tv, als ik dan fullscreen mode neem dan zie ik helemaal niks

  104. Mijn probleem is dat het beeld te groot is voor mijn TV, zelf als ik het op de laagste resolutie zet. Moet ik telkens de resolutie van mijn primaire monitor ook naar 800*600 zetten om dit te voorkomen?

  105. hallo,

    ik heb al m’n kabels afgesloten, en toch wel przies gedaan zow wat hier staat, marruh dan ga ik naar m’n tv en alles werkt behalve als ik een film wil draaien… dan blijft het videoschermpje zwart en op de tv niet… 🙁
    weten jullie hier iets op?

    alvast bedankt
    grtz mitchell

  106. ik heb alle stekkers aangesloten het beeld hapert niet en de kwaliteit is goed maar………………..het beeld blijft zwart wit en ik krijg er geen kleur in wie helpt mij???

  107. ik heb alle stekkers aangesloten het beeld hapert niet en de kwaliteit is goed maar………………..het beeld blijft zwart wit en ik krijg er geen kleur in wie helpt mij???

  108. Als ik met de rechter muisknop eigenschappen kies krijg ik bij de opties van het beeldscherm ( tabblad instellingen ) niet de keuzemogelijkheid om de TV aan te vinken. Wie kan mij hierbij helpen?
    N.B. mijn videokaart heeft wel TV-out en S-video-out.

  109. Ik heb gedaan wat hier omschreven staat. Alleen stuit ik op het volgende probleem. Op mijn tv krijg ik om het beeld een zwarte balk te zien. Het beeld is dus kleiner als mjin tv scherm. Wie weet wat ik hieraan kan doen?

    Alvast bedankt

  110. Ik heb gedaan wat hier omschreven staat. Alleen stuit ik op het volgende probleem. Op mijn tv krijg ik om het beeld een zwarte balk te zien. Het beeld is dus kleiner als mjin tv scherm. Wie weet wat ik hieraan kan doen?

    Alvast bedankt

  111. Ik heb gedaan wat hier omschreven staat. Alleen stuit ik op het volgende probleem. Op mijn tv krijg ik om het beeld een zwarte balk te zien. Het beeld is dus kleiner als mjin tv scherm. Wie weet wat ik hieraan kan doen?

    Alvast bedankt

  112. heb alles gedaan wat in dit artikel staat op de pc verscheen alles zoals beschreven en heb ik ingesteld maar op de tv gebeurt helemaal niets. aangesloten via video-s op de tv. wie weet wat te doen.

  113. Ik heb het cabel geinstalliert, en de Nividia programm konfiguriert, maar ik bekom keen kleuren op de tv. (het bild is zichtbaar, mar sonder kleuren). Wat mut ik doen?

    Bedankt.

    Nils (nilsandre@gmx.de)

  114. Ik heb alles perfest ingesteld en ik heb het beeld van mijn pc gekloond op de tv.Maar bij het afspelen van een dvd valt het tv-beeld opeens weg.Weet er iemand de oplossing voor mijn probleem?

  115. Je resolutie’s moet je niet noodzakelijk veranderen. Natuurlijk hangt dit af van welke Videokaart je zitten hebt. Mijn surround-installatie is ook aangesloten en alles werkt eigenlijk perfect. Indien er problemen zijn i.v.m zwart-wit schermen, dan moet je eens de pal instellingen wijzigen, en de optie s-video en video out testen. Mijn probleem is enkel soms, dat nie helemaal mijn tv scherm gevuld is.

  116. er bestaan speciale kabels in de handel die zowel het beeld als het geluid doorsturen naar de tv
    (reken op ongeveer € 20 voor een kabel van 10 meter
    adres in west vlaanderen kan ik doorsturen
    mail naar johan_d_b@hotmail.com

  117. Perfect artikel, heel duidelijk. Het werkt bij mij alleen het beeld op de TV blijft zwart wit. Weet iemand de oplossing hiervoor?

  118. Perfect artikel, heel duidelijk. Het werkt bij mij alleen het beeld op de TV blijft zwart wit. Weet iemand de oplossing hiervoor?

  119. Perfect artikel, heel duidelijk. Het werkt bij mij alleen het beeld op de TV blijft zwart wit. Weet iemand de oplossing hiervoor?

  120. Perfect artikel, heel duidelijk. Het werkt bij mij alleen het beeld op de TV blijft zwart wit. Weet iemand de oplossing hiervoor?

  121. Perfect artikel, heel duidelijk. Het werkt bij mij alleen het beeld op de TV blijft zwart wit. Weet iemand de oplossing hiervoor?

  122. Perfect artikel, heel duidelijk. Het werkt bij mij alleen het beeld op de TV blijft zwart wit. Weet iemand de oplossing hiervoor?

  123. Ik vind het helemaal niet erg dat het geluid langs de speakers van mijn PC blijft komen. Aan mijn PC hangt immers een surround systeem en dat heb ik niet aan mijn TV. Ik denk trouwens dat dit bij vele (multimedia-)computer gebruikers voorkomt.
    Verder kan ik iedereen aanraden een MPEG2 versneller (hardware) te kopen (zoals de DXR3-kaart van Creative). Mijn DVD films blijven in zo goed als alle omstandigheden zonder haperen spelen, wat op andere PCs die ik zag niet het geval was. Een extra voordeel van deze kaartjes is dat ze doorgaans een groter aanbod aan uitgangen bieden dan een gewone grafische kaart. De DXR3-kaart bevat zowel een composiet als een S-video uitgang EN een line-out voor het geluid.
    Voor de mensen die nog twijfelen over ‘hoe de PC aan te sluiten aan de TV’, het is echt simpel hoor…
    * zoek de TV-out uitgang aan je computer
    * zoek een ingang op de TV (zoals waar de video op aangesloten is)
    * koop een kabel en/of adaptor die beiden kan verbinden
    * sluit de kabel aan
    * stel je beeldschermformaat in op 800×640 (bij instellingen -> beeldscherm)
    * kies in de instel-software van je grafische kaart TV als beeldscherm.

  124. Net wat ik nodig had… ik dacht nog tijdens het laden van de pagina… “Stel je voor dat het er niet zou staan”… blijkbaar was het ook zo… grrrrrrr

  125. Het zou een interessant gegeven zijn indien er iets zou staan !
    Das geen goeie reclame jongens !!!

Reacties zijn gesloten.